Team Holland op plek 1 na eerste dag op WK Streetfishing!

2867
14 okt 2022

De eerste dag van het WK Streetfishing in Zwolle zit er op. In een zinderende strijd kroonde Team Holland zich halverwege als beste. Na een super spannende 5 uur durende strijd zijn alle teams weer terug om op te laden voor de laatste wedstrijddag.

De eerste wedstrijddag was druilerig maar dit bleek voor de vissen en vissers geen probleem. Er zijn door de 20 teams 274 vissen aangemeld in de 'score app', er is natuurlijk ook veel vis gevangen die buiten het quotum viel en er zijn naar schatting zeker 400 vissen gevangen. Naast dat er veel vis werd gevangen zijn er ook grote vissen gevangen. De grootste vis van de eerste dag is gevangen door team Engeland, dit was een snoek van 90 centimeter. Team Holland ving de grootste baars met 43 centimeter.


Team Holland deelnemers Tim Kunst en Gerben Jorritsma met de grooste baars van de dag.

Streetfishing is populair onder alle leeftijden, dit blijkt ook uit het deelnemersveld. De combinatie van beweging met verfijnde vistechnieken maakt het interessant voor zowel jeugd als oudere vissers. De leeftijdsrange van de deelnemers aan het WK is groot, de oudste deelnemer Ian Whittaker (55), vist voor Team Engeland. De jongste deelnemer, Tim Kunst (18) vist voor Team Holland en heeft vandaag samen met zijn teamgenoot Gerben Jorritsma geweldig gepresteerd. Na 1 uur vissen hadden zij al bijna hun quota vol gevangen en waren zij er al vrij zeker van de dagwinst in hun sector te kunnen behalen. Met nog een paar kleine upgrades en een laatste snoek wisten zij de dagwinst te pakken in sector West met 369 totaal gevangen centimeters. Team Holland -dat in sector Oost heeft gevist- stond een lange tijd op de tweede plaats maar werd een uur voor het einde door drie teams ingehaald die nog een grote snoek wisten te vangen. De hele dag zaten de teams dicht op elkaar en kon slechts 1 vis het verschil maken tussen winst en verlies.


Slechts 1 snoek maakte vandaag het verschil tussen winst en verlies.

In de uitslag hieronder is te zien dat het een zeer spannende visdag was. Op de uitschieter van Team Holland uit sector 1 na zaten de meeste teams erg dicht op elkaar met de scores. Er is zelfs een gelijke score gevist door team Engeland en team Frankrijk in sector 1 wat erg bijzonder is met een totaalscore van 290 centimeter. Engeland krijgt daarbij net het voordeel omdat zij de grootste vis vinden ten opzichte van Frankrijk.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.