Winnaars INK Kustvissen 2022 bekend!

2398
01 nov 2022

Aan het strand van Zoutelande zijn afgelopen zaterdag de finales van het Individueel Nederlands Kampioenschap (INK) Kustvissen 2022 gevist. Winnaar bij de dames werd Francis Danen, terwijl Daan Ranzijn (U21) en Bjorn Mies (U16) bij de junioren het kampioenschap opeisten.

Het Individueel Nederlands Kampioenschap Kustvissen Dames en Junioren bestaat uit zes wedstrijden. In mei en september werden wedstrijd een tot en met vier gevist, dus de wedstrijden vijf en zes waren beslissend voor deze competitie. 

Rustig water en een bijzonder mooie oktoberdag zorgde voor een leuke visserij. De in totaal 27 deelnemers trapten in de ochtend af met wat druppeltjes regen, maar in de middag scheen de zon en werd het uiteindelijk rond de 20°C. Verschillende vissoorten werden binnen gehengeld, voornamelijk schar. Daan Ranzijn werd vorig jaar ook al Nederlands Kampioen bij het INK Kustvissen Junioren U16.


De top 3 van de U21  

Spannende wedstrijd

Dat het een interessante visdag zou worden bij de dames wist Francis Danen van te voren al. “Omdat in de tussenstand de punten zo dicht op elkaar lagen, was het van te voren al heel spannend. Om kans te maken op het kampioenschap moest ik bij beide wedstrijden bij de top eindigen. Ik ging dan ook voor minimaal één wedstrijdwinst. Het was een leuke visserij, maar je moest vooral ver weg vissen vanwege de kleirand”, vertelt Danen.

Meesterzet voor de winst

Francis: “Na de eerste wedstrijd eindigde ik met mijn veertien vissen op de derde plaats. De scores lagen nu nog dichter bij elkaar en de laatste wedstrijd was dus allesbepalend. Omdat ik vast kwam te zitten met mijn vis in de kleirand was het wisselen van tactiek en zoeken naar een plaatsje waar ik er wel uit kon komen.”

Een uur voor tijd had Francis vijf vissen gevangen. Dat was een goede score, maar ook de andere vrouwen vingen vis. Hierdoor bleef het spannend tot het laatste halfuur. “Toen heb ik een laatste tactische zet gedaan. Als die goed zou uitpakken, dan maakte ik nog kans op de titel. Zo niet, dan zou ik verliezen: het was dus alles of niets. Dit resulteerde in de vijf extra vissen. Hierdoor ben ik Nederlands Kampioen geworden.”


De top 3 van de U16

Volledige uitslagen

Klik hier voor de volledige uitslagen van het INK Kustvissen 2022, waaronder de wedstrijden van afgelopen zaterdag.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.