Kijktip NPO 1: 'Nederland Onder Water'16 november (video)

1087
15 nov 2022

Welke verborgen schatten heeft Nederland te bieden? Wat is er te ontdekken in de onderwaternatuur van Nederland? Welke verrassende levensvormen treffen we aan net onder de waterspiegel? In de natuurfilm Nederland Onder Water komt een onbekende wereld tot leven. Nederland Onder Water is op 16 november te zien om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

De film gaat over het dagelijkse leven onder water, van Zuid-Limburg tot aan het Noordzeekanaal. Bijzonder zijn de fraaie close-ups waardoor zelfs de kleinste lichamelijke details scherp zichtbaar zijn. Het verrassende leven van onder andere de paling, zwanenmossel, salamander en modderkruiper worden op fascinerende wijze in beeld gebracht. De dieren komen dichterbij dan ooit. Prachtige beelden laten zien hoe de dieren zich gedragen in hun natuurlijke habitat.

Regisseur, onderwaterfilmer en aquatisch ecoloog Arthur de Bruin nam letterlijk een duik in deze wereld. De wereld die nooit iemand ziet en altijd in beweging is. “Wij zien de waterspiegel altijd van bovenaf, de bovenwaterwereld reflecterend. Mensen hebben geen idee van wat zich daaronder afspeelt. Van de kleuren, de schoonheid, de spelingen van het licht, van het wel en wee van de vissen en alle andere levensvormen die in deze wereld te zien zijn.”, aldus de Bruin.



Nederland Onder Water, 16 november om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.