Istriana Team wint Nationale Teamcompetitie Kustvissen 2022!

1945
14 dec 2022

Tijdens een mistige ochtend aan het Banjaardstrand is de finalewedstrijd van de Nationale Teamcompetitie Kustvissen van start gegaan. De competitie was dit jaar tot de laatste wedstrijd erg spannend! Het was zo’n 'close call' dat de twee beste teams met een gelijke score zijn geëindigd, het beste dagresultaat was dit jaar doorslaggevend voor de winst. Team Istriana is de grote winnaar van 2022 en was met 22 wedstrijdpunten na 5 wedstrijden de trotse winnaar.

De laatste wedstrijd van de competitie werd van 08:00 tot 12:00 gevist aan het Banjaardstrand. De ochtend begon erg koud. Met een temperatuur tegen het vriespunt en een lichte aflandige wind was het een typische winterwedstrijd voor echte bikkels. Daarnaast trok er een flinke mistbank over het wedstrijdveld en kreeg het hele strand hierdoor een spookachtige sfeer. Pas tegen de middag trok de mist weg.Spannend tot het laatste moment

"Het was een bijzonder wedstrijdjaar" zegt Remi lindhout(teamcaptain van Team Istriana). Onder andere door de wedstrijd in Wijk aan Zee die maar voor de helft kon worden afgemaakt vanwege de weersomstandigheden. Deze competitie voelde als een ware afvalrace en nog tot voor het eindsignaal van de laatste wedstrijd was er niets zeker in de einduitslag. Dat de winst naar het team van De Zeeuwse vissers of Team Istriana zou gaan had Remi wel al berekend in het laatste uur van de wedstrijd. Echter was het tot de laatste minuut spannend wie er nou daadwerkelijk zou winnen.
 
Remi gaf aan dat ze veel hebben geoefend aan het Banjaardsstrand, tijdens trainingen werd er goed vis gevangen. Begin november zat er veel zeebaars en ze wisten dat ze er nu nog zaten. Het parcours was grillig en je moest een behoorlijke afstand kunnen werpen om bij de vis te kunnen komen. Ook wist het team dat de meeste vis zou worden gevangen in de eerste paar uurtjes van deze finalewedstrijd, dit was het moment dat het tij op zijn best was en de vis ‘aan’ stond. Volle focus dus vanaf het begin tot aan het eind van de strijd om de punten binnen te sprokkelen. Remi geeft aan trots te zijn op het behaalde resultaat en de vele uren die zij hebben geoefend hebben zich uitbetaald.Alleen aan de top

We spraken Pim Troost die dit jaar met kop en schouders boven het overige deelnemersveld uitstak. Hij werd dit jaar eerste in de individuele eindstand met 23 klassements punten gevolgd door Johan Rombouts met 57 klassementspunten en Corné Danen met 58 klassementspunten op plaats drie.
 
Pim geeft aan dat 2022 op alle vlakken een super jaar was. Niet alleen tijdens de NTC maar ook tijdens andere viswedstrijden en trainingen verliep alles perfect. Wedstrijd 1 begon onder zeer slechte weersomstandigheden en met ‘slechts’ 4 visjes wist hij genoeg te vangen. Op Grote Keeten ving hij op het laatste nippertje 2 extra visjes terwijl de rest ‘stil stond’. Tijdens de wedstrijd in Wijk aan Zee stond hij toevallig net op de eerste plek toen deze wedstrijd na 2 uur vissen al werd afgeblazen vanwege het weer. Dit zijn de momenten waar goede voorbereiding, de juiste keuzes en een beetje geluk zorgen voor een goede plaatsing in het klassement.
 
De laatste wedstrijd was een bijzondere wedstrijd, links en rechts van Pim werd weinig vis gevangen, hij wist daartussen toch nog een visje of 10 te vangen en hoog te eindigen. Door goed om zich heen te kijken, tips van teamleden over het juiste aas en natuurlijk een de goede teamspirit heeft hij een topjaar gehad!

Volledige uitslag

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5e NTC Kustvissen 2022 én de overall uitslag van het kampioenschap.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.