Terugblik Topsportgala 2022 (video)

3920
19 dec 2022

Afgelopen zaterdag vond de zesde editie van het Sportvisserij Nederland Topsportgala plaats. Een feestelijk avond met huldigingen voor nationale en internationale prijswinnaars. Tevens kozen de genodigden op het NOC*NSF Sportcentrum Papendal de sportman, -vrouw en -talent van het jaar 2022.

Met ruim twee tafels vol bekers, medailles, ere-spelden stonden de gasten een vol programma met uitreikingen te wachten. Onder leiding van Milan van Dongen – presentator en sportverslaggever bij ESPN – werd het publiek getrakteerd op vele, mooie anekdotes uit de wedstrijdsport.

Check de aftermovie hieronder:
Een goed gevulde zaal - voor het eerst sinds 2019 konden we met z'n allen weer terugblikken op een bijzonder goed wedstrijdjaar.

Sportman van het jaar


Ramon Ansing werd voor de tweede keer in zijn carrière verkozen tot Sportman van het jaar. De Groninger zette vorig jaar een unicum neer door de TTC Feedervissen en de TCC Dobbervissen te winnen – zowel met het team als individueel. Op het internationale toneel werd hij met Team JWP Waterservice Wereldkampioen bij het WK Feedervissen Clubs. Volgend jaar staat voor Ansing onder meer het WK Dobber Senioren en WK Feeder op het programma.

Sporttalent van het jaar


Mandy Swart werd door haar collega sportvissers verkozen tot Sporttalent van het Jaar. De Noord-Brabantse won bij het WK Dobbervissen Junioren U20 een bronzen medaille met het team – individueel behaalde ze een negende plaats. Bij de TTC Dobber Dames en U20 eindigde ze als zesde, bij het TTC Senioren op een negentiende plaats. Volgend jaar zal de Swart bij het WK Dobber en het WK Dobber in de U20-categorie in actie komen.

Sportvrouw van het jaar


Met slechts twee stemmen versprong op Anja Groot, kozen de genodigden het karpervissende koppel Bianca Venema & Anoek Bonnet tot Sportvrouw van het jaar. Tijdens het WK Karpervissen Dames kroonden Bianca Venema en Anoek Bonnet zich al eerste Nederlandse vrouwen tot wereldkampioen bij de koppels.

Nog meer bijzondere momenten

De jeugd heeft de toekomst - en dat geldt zeker voor dit bronzen gezelschap. Het succes werd behaald op het WK Junioren Dobber in de U20-categorie.Anja Groot werd voor haar vierde individuele wereldtitel speciaal in het zonnetje gezet.


Goud voor Team JWP Waterservice – en niet voor het eerst – na het WK Feeder Clubs.


Réne Koops breidde zijn al imposante prijzenkast uit met individueel brons op het WK Vliegvissen Masters.


Team Holland werd in Zwolle wereldkampioen bij het WK Streetfishing. Links staan naast elkaar Gerben Jorritsma en Tim Kunst - die ook als koppel de wereldtitel binnen sleepten.


Bondscoach van het gouden WK Streetfishing team, Dennis Horvath, kreeg het Trainer-Coach 4 diploma uitgereikt.


Team Maver Zammataro - goud bij het WK Dobbervissen Clubs/Teams.

Nog meer zien?

Houd de website van Sportvisserij Nederland goed in de gaten - binnenkort lanceren we een spetterende aftermovie van deze schitterende avond.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.