Vuurdoop - DropBite Tungsten Spintail Jig

1557
28 dec 2022

De DropBite Tungsten Spin Tail Jig van Westin staat in de rubriek 'vuurdoop' van het eerste nummer van Hét VISblad 2023. Het kunstaas is weliswaar klein van formaat, maar zorgt dankzij het roterende spinnerblad en het hevig vibrerende lichaam voor veel commotie onder water. Dat je met zo’n gering formaat snack alleen kleine vis vangt, is bovendien een hele grote misvatting.

Het profiel van dit type kunstaas bestaat allang en is niks nieuws. Toch onderscheidt dit product van Westin zich, onder meer door de tungsten body. Dit milieuvriendelijke alternatief heeft een hoger soortelijk gewicht dan lood en maakt van de DropBite een werpkanon. Ideaal voor de kantvisser die ver moet werpen of als je in winderige omstandigheden vist. Het tungsten lichaam zorgt bovendien voor een goede controle tijdens de afzinkfase. Het spinnerblad zit stevig gemonteerd en blijft tijdens het afzinken roteren. Met een gevlochten hoofdlijn zullen die trillingen goed merkbaar zijn via de hengeltop.

Diversiteit

Het assortiment bestaat uit vier formaten – 1.6 cm bij 7 gram, 1.8 cm bij 9 gram, 2 cm bij 13 gram en 2.2 cm bij 18 gram – in zeven kleurcombinaties. De DropBite valt bij veel soorten rovers in de smaak, maar veel hangt af van de wijze waarop je hem vist. Doe je dit op een hoog tempo in de bovenste waterlaag dan kan dat bijzonder effectief zijn voor roofblei. Door te diagonalen of verticalen bestrijk je de zone rondom de bodem. Tijdens het afzinken kun je de meeste aanbeten verwachten, bijvoorbeeld van baars en snoekbaars. Deze techniek is alleen geschikt voor schone en stekken die vrij zijn van obstakels, anders kom je geheid vast te zitten.

Ook snoek

Hoewel vooral baars dol is op dit type kunstaas – zowel visjes van tien centimeter als XL-exemplaren – moet je ook de snoek niet uitvlakken. Op diverse (grote) wateren zijn al aardig wat snoeken op de DropBite geknald, waaronder meterplusvissen, terwijl ander kunstaas niet werd gegrepen. De actie van de Spin Tail Jig is dan ook compleet anders dan die van een plug of softbait. Bovendien is het formaat soms wel een factor tien kleiner dan wat snoekvissers normaal in de speld hangen. Verandering van spijs doet eten.

Doe mee en win

Abonnees van Hét VISblad maken kans op één van de vijf DropBite Tungsten Spin Tail Jigs die Westin beschikbaar stelt. Meedoen aan deze actie? Mail dan voor 2 januari naar hetvisblad@sportvisserijnederland.nl o.v.v. ‘Dropbite’ + je naam en adres. De winnaars worden bekendgemaakt via Facebook.

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.