Wedstrijdvissen 2023: nieuws en wijzigingen

3965
19 jan 2023

Sportvisserij Nederland en de hengelsportfederaties zijn momenteel volop bezig met de voorbereidingen van het wedstrijdseizoen 2023. Door in vergelijking met 2022 een aantal zaken anders aan te pakken hopen we het wedstrijdvissen een extra stimulans te geven – met name voor jeugdige sportvissers – en beter de aansluiting bij internationale toernooien te vinden.

Wijziging aantal teamleden TTC Feeder

Wijziging in de opzet van Top Teamcompetitie Feeder: de teamgrootte van vier vissers wordt uitgebreid naar vijf vissers per team. Dit om de internationale aansluiting, bij deelname aan EK’s of WK’s, beter te laten verlopen.

U25 categorie bij TTC Dobber

Bij de Top Teamcompetitie Dobbervissen wordt vanaf 2023 ook een individuele uitslag opgemaakt in de U25-categorie. Hiermee hopen we sportvissers te stimuleren om – na hun twintigste levensjaar – mee te blijven doen aan de Top Teamcompetitie. De Top Teamcompetitie Dobber kent, net als bij internationale wedstrijden, een maximale hengellengte van 13 meter.


Inschrijving geopend!

De inschrijvingen voor diverse wedstrijden zijn geopend! Schrijf je hier gauw in!

Blijf op de hoogte!

Blijf altijd volledig op de hoogte van het laatste wedstrijdnieuws via de Facebookpagina 'Wedstrijdvissennl' (facebook.com/wedstrijdvissennl) van Sportvisserij Nederland.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.