Hét VISblad online februari-maart (video)

2425
31 jan 2023

Deze week valt de gecombineerde februari/maart-editie van Hét VISblad bij de abonnees in de bus. Dit met 84 pagina’s extra dikke nummer staat weer boordevol inspiratie voor de komende maanden – een periode die in het teken staat van de overgang van winter naar voorjaar.

In de nieuwste aflevering van VISblad TV gaan presentatoren Joran Bal en Mark Pijnappels kunstaasvissen op een voor hen onbekend water. Daarbij is de keuze gevallen op de Dieze, een riviertje dat (in combinatie met de Gekanaliseerde Dieze en de nabijgelegen Maas) de roofvisser veel te bieden heeft. Op een winterdag in december laat het presentatie-duo zien hoe zij deze nieuwe visgronden verkennen. Dit avontuur begon met grondig voorwerk vanuit huis en eindigde met een grote verrassing aan de waterkant.Benieuwd naar meer praktische tips over hoe je precies te werk kunt gaan op een voor jou nieuwe stek? Lees dan ook het bij deze video gemaakte artikel in de februari/maart editie van Hét VISblad (pag. 8 t/m 13).

Limburgs zilver

Het Julianakanaal staat onder de kenners bekend vanwege zijn grote blankvoorns, maar wordt doorgaans niet gezien als een makkelijk water. Charlie van Rhee bewijst dat je hier met de juiste, simpele aanpak doelgericht ‘zilveren bakstenen’ kunt vangen. Op pagina 36 t/m 45 lees je zijn tips en aanpak.Bij dit artikel zal een bonusaflevering van VISblad TV verschijnen. Door winterweer met veel sneeuwval is de eerste opnamedag helaas in het water gevallen. We gaan binnenkort weer op pad en zullen deze video medio februari online zetten, dus nog even geduld en stay tuned!

Koude karpertips

Met de watertemperatuur momenteel zo ongeveer op z’n laagst dien je voor succesvol karpervissen rekening te houden met een aantal belangrijke do’s en dont’s. Met de praktische wintertips van Corné Klop ben je al een stap dichterbij een ijskoude winterkarper. Check pagina 30 t/m 35 voor zijn tips & trucs.Vissen bij veerponten: de do’s en don’ts

Veerponten zijn roofvishotspots. Dat hoef je Sander Pothuizen niet te vertellen. Deze fanatieke sportvisser werkt al jarenlang op de Veerpont Beusichem en ziet steeds vaker sportvissers op de veerstoep staan. Hier gaat dat goed, maar op sommige andere plekken zijn ponteigenaren minder blij met hengelaars. Hoe we als sportvissers rekening kunnen houden met de veerpont lees je op pagina 62 t/m 67.Soortenjagen vanaf de kust

Zeevissers richten zich vaak op één specifieke soort – zoals zeebaars of gul – en proberen daar zoveel mogelijk of juist een uitzonderlijk groot exemplaar van te vangen. Soortenjagers die een uitstapje maken naar het zilte nat zijn juist op zoek naar veel verschillende soorten vis (groot of klein). Op pagina 46 t/m 51 geven we je een aantal tips om een mooie ‘mixed bag’ te vangen.Nog veel meer

Dit nummer heeft nog veel meer in petto. Zo doen we verslag van een bezoek van twee Rutte & Rolle redacteuren die speciaal voor de Nederlandse XL baarzen ons land bezochten, zoomen we in op de rivier de Amstel – een topstek onder de rook van Amsterdam – en geven vijf vissende YouTubers je een inkijkje in hun passie: vloggen over sportvissen. En dat is lang nog niet alles. Deze editie bevat dus weer volop inspiratie en leesplezier!

Abonnement afsluiten

Ben je nog geen abonnee van Hét VISblad? Al voor slechts € 12,95 sluit je een jaarabonnement af (tien edities). Zo mis je voortaan geen magazine meer. Daarbij mag je bovendien kiezen uit mooie welkomstcadeaus óf een eenmalige korting. Klik hier om eenvoudig en online een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.