VISblad TV: roofvissen op de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel (video)

10232
07 mrt 2023

In deze nieuwe VISblad TV-video staat de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel centraal. Dit 35 kilometer lange kanaal tussen Nieuwegein en Gouda zie je snel over het hoofd, terwijl het toch voor het grootste deel in de VISpas staat. Het troebele water en de talrijk aanwezige hotspots zijn voor presentatoren Joran Bal en Robert de Wilt reden om eens te gaan onderzoeken wat voor roofvis hier huist.

De zoektocht begint in hartje IJsselstein, waar de bruggen in het historische stadscentrum een mooi startpunt vormen. Vanaf daar zakken de presentatoren het kanaal af richting Montfoort, Oudewater en Hekendorp. Om het overzicht enigszins te bewaren, pakken ze op dit traject vooral potentieel interessante stekken als bruggen, in- en uitgangen van zijplassen en gemalen mee – daar is gezien de lengte van het traject een visdag al vlot mee gevuld.

Als aanpak wordt er gekozen voor het oud-Hollandsch shadvissen. Zo kunnen de stekken snel worden uitgekamd om te zien of er wat te halen valt. Of dat ook is gelukt, zie je in de video. Veel kijkplezier!

Meer tips in Hét VISblad

Benieuwd naar meer praktische tips over hoe Joran en Robert het aan de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel hebben aangepakt? Lees dan ook het bij deze video gemaakte artikel in de april-editie van Hét VISblad (pag. 8 t/m 13). Lees hier meer over de inhoud van dit magazine.


Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 sluit je een jaarabonnement (10 nummers) af en mis je voortaan geen editie meer. Daarbij mag je ook nog eens een fraai welkomstgeschenk kiezen óf kun je voor de eenmalige korting gaan. Klik hier om snel en eenvoudig online een abonnement af te sluiten.

VISblad TV: al meer dan 100 video's!

VISblad TV is hét YouTube-visprogramma van Sportvisserij Nederland. De video’s hebben als doel om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken, mooie viswateren door heel Nederland en uiteenlopende typen sportvissers. VISblad TV bestaat nu ruim tien jaar. In die periode zijn er al meer dan 150 afleveringen verschenen.


Benieuwd naar eerdere afleveringen? Check dan de volledige YouTube-playlist van VISblad TV. Uren kijkplezier!
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.