John Muis nieuwe bondscoach Kustvissen Dames

2002
27 mrt 2023

Sportvisserij Nederland heeft John Muis aangesteld als de nieuwe bondscoach Kustvissen voor het damesteam. Hij neemt het stokje over van Marcel Noort, die helaas wegens gezondheidsredenen zijn bondscoachschap moet neerleggen.

Vorig jaar tijdens stond Muis al als ad interim bondscoach aan het roer van de damesploeg tijdens het WK in Tunesië. Als fanatiek kustvisser en oud-international brengt Muis de nodige expertise en ervaring mee, die hij graag wil overbrengen op het damesteam. “Let wel, het damesteam heeft al erg veel ervaring, bij elkaar tientallen WK’s”, zegt Muis. Samen met Rob Punselie, bondscoach van het herenteam, streven ze naar meer samenwerking tussen de dames en heren. “Deze lijn is vorig jaar al ingezet en willen we dit jaar een vervolg geven. Denk onder andere aan gezamenlijke trainingen en evaluaties. Zo hopen we op een nog betere kennisoverdracht, met als doel een goed geheel en nog betere resultaten.”

Internationale ervaring

“Het is natuurlijk triest dat we Marcel Noort verliezen als bondscoach vanwege gezondheidsproblemen, we hebben een prettige tijd met hem gehad”, zegt Piëtte van Hoorn, Hoofd Wedstrijden bij Sportvisserij Nederland. Met Muis is een sterke vervanger in huis gehaald. Van Hoorn: “John heeft veel internationale ervaring. Dat komt goed van pas tijdens kampioenschappen in het buitenland. Daarnaast heeft hij een natuurlijke rust over zich heen, wat heel prettig is voor de ploeg.”


De grote internationale ervaring van Muis komt goed van pas tijdens kampioenschappen in het buitenland.

Selectie Team Holland 2023

De kersverse bondscoach wachtte direct de taak om de selectie voor het WK Kustvissen 2023 samen te stellen. Namens Team Holland reizen in november Francis Danen, Elaine Vredenburg, Christel Verhage, Linda van de Velde, Ingrid Maranus en Heidi Leeuwis-Vogelesang (reserve) af naar Italië. Het team wordt gecomplementeerd met de nieuwe assistent-bondscoach Danny van der Meide. “Ik ken Danny persoonlijk; hij is communicatief erg sterk en dat geldt ook voor zijn vistechnische kennis”, zegt Muis.


WK Kustvissen

In voorbereiding op het WK is de bondscoach momenteel in afwachting van meer informatie van de organisatie, zoals de vistijden en aassoorten. “Op basis daarvan hopen we binnenkort een trainingsplan samenstellen. Dat vergt uiteraard de nodige tijd, energie en training”, aldus Muis. Hiermee wordt een eerste stap gezet naar een goed resultaat, want de ambitie en het doel is het behalen van een podiumplaats op het WK.


Blijf op de hoogte van wedstrijdvissen

Wil je niks missen op het gebied van het laatste wedstrijdnieuws? Blijf altijd volledig op de hoogte via de Facebookpagina 'Wedstrijdvissennl' (facebook.com/wedstrijdvissennl) van Sportvisserij Nederland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.