Vertegenwoordig jij straks 700.000 sportvissers? Stel je nu kandidaat!

6509
16 apr 2023

Sportvissers gaan vanaf dit voorjaar meedenken en -beslissen over de koers van Sportvisserij Nederland, via de de Vertegenwoordiging Sportvissers. VISpashouders kunnen zich hiervoor vanaf nu verkiesbaar stellen.

Met de oprichting van de Vertegenwoordiging Sportvissers wil Sportvisserij Nederland de achterban dichter bij de georganiseerde hengelsport brengen en vice versa. Samen zorgen we ervoor dat we mogen vissen en kunnen vissen, onder goede omstandigheden en bij een aantrekkelijke visstand.

Adviseren en meestemmen

 
Deze vertegenwoordiging van alle aangesloten sportvissers bestaat uit minstens vijf en maximaal dertien personen. De groep denkt en beslist mee over het beleid van de georganiseerde hengelsport, bijvoorbeeld door het:

  • Adviseren van het bestuur van Sportvisserij Nederland namens 700.000 VISpashouders;
  • Meestemmen op de Algemene Ledenvergadering, te beginnen bij die van 10 juni 2023;
  • Contact onderhouden met de achterban – hun wensen en ideeën vertalen naar concrete adviezen aan het bestuur.

Houd als lid van de vertegenwoordiging qua tijd en inzet rekening met jaarlijks minimaal twee contactmomenten met de overige vertegenwoordigers en het bestuur van Sportvisserij Nederland. Leden van de vertegenwoordiging sportvissers kunnen aanspraak maken op reiskostenvergoeding en een aanvullende vergoeding van maximaal € 800 per jaar.


Voorwaarden

 
Een kandidaat voor de vertegenwoordiging sportvissers is op het moment van aanmelden:

  • Geen lid van het bestuur van Sportvisserij Nederland, een federatie of specialistengroep.
  • Geen lid van het bestuur van de bij de federaties aangesloten hengelsportverenigingen;
  • Geen lid van de commissie van Beroep of andere organen van Sportvisserij Nederland;
  • Geen aanklager of lid van de Tuchtcommissie en de Commissie van Beroep van het Instituut Sportrechtspraak;
  • Geen werknemer van Sportvisserij Nederland, de federaties of de daarbij aangesloten verenigingen;
  • Niet door Sportvisserij Nederland of door een bij haar aangesloten (hengelsport)vereniging geschorst of niet toegestaan op een andere wijze zijn / haar lidmaatschapsrechten bij deze partijen uit te oefenen.

Dit om belangenverstrengeling te voorkomen.


Verkiezingen in mei

 
Sportvissers met de VISpas – en daarmee automatisch lid van een bij Sportvisserij Nederland aangesloten hengelsportvereniging – kunnen vanaf nu als kandidaat aanmelden. Dat kan tot en met 30 april. Een selectiecommissie zal alle aanmeldingen beoordelen en stelt de definitieve lijst van verkiesbare kandidaten vast.

Daarna krijgen alle VISpashouders via een verkiezing de mogelijkheid om te stemmen. Deze verkiezing – die in mei 2023 plaatsvindt – bepaalt uiteindelijk welke kandidaten zitting nemen in de vertegenwoordiging sportvissers.

Meld je nu aan als kandidaat!

 
Ben jij een betrokken sportvisser, minimaal 18 jaar én lid van een bij Sportvisserij Nederland aangesloten hengelsportvereniging? Voldoe jij aan de kandidaat-profielschets? Stel je dan verkiesbaar als kandidaat!


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.