Geniet van de natuur met project Samen Vissen in Limburg

1948
25 apr 2023

Sportvissen is een fantastische manier om cliënten van zorgorganisaties weer in contact te brengen met de natuur. Veel mensen hebben vroeger of soms zelfs een leven lang gevist. Een heerlijk dagje aan het water vol goede gesprekken!

Het project Samen Vissen zorgt ervoor dat cliënten een ochtend of middag kunnen vissen met vrijwilligers van Sportvisserij Limburg en de lokale hengelsportvereniging. Dit zorgt voor een gezonde combinatie van sociaal contact en even lekker buiten bezig zijn. Veel ouderen hebben vroeger zelf veel gevist. Door omstandigheden en ziekte zijn deze mensen zelf niet meer in staat om naar de waterkant te gaan en zijn ze afhankelijk van derden. Helaas zijn vanwege de bezuinigingen in de zorgsector de mogelijkheden tot het organiseren van activiteiten beperkt. Dit is afhankelijk van lokale organisaties en /of sponsoring.

Deze visuitjes zijn voor zorgcentra geheel gratis. Alle materialen worden gefaciliteerd door Sportvisserij Nederland en ondersteund door Sportvisserij Limburg met vrijwilligers van plaatselijke hengelsportverenigingen. Lees het hele artikel op www.samenvissen.nl


Gerelateerde berichten
24 nov 2022 Samen VISsen 2022: wat een jaar! 1454 Even naar het water om een hengeltje uit te gooien: vissen is leuk, gezond én laagdrempelig. Desondanks is het niet meer voor iedereen mogelijk zelfstandig te gaan vissen. Daarom zorgen hengelsportverenigingen ervoor dat bewoners van zorgcentra in heel Nederland weer eens een hengeltje uit kunnen gooien met het programma Samen VISsen. Afgelopen jaar hebben al meer dan 1300 bewoners van zorgcentra deelgenomen aan de 171 visuitjes. 21 okt 2022 Samen VISsen: hoe een hele zorgkoepel enthousiast werd (video) 3314 Een lekker dagje naar de waterkant is voor velen vanzelfsprekend. Bewoners van zorgcentra komen daarentegen nog maar zelden buiten. Tijdens een Samen VISsen uitje nemen vrijwilligers van hengelsportverenigingen de bewoners van zorgcentra in heel Nederland mee naar de waterkant. Iedereen is enthousiast, van deelnemers tot begeleiders. Bovendien zijn de visuitjes voor zorgcentra helemaal gratis. 13 sep 2022 Allereerste Samen VISsen-dag geslaagd 2011 De Samen VISsen coaches hebben afgelopen zomer 130 visuitjes met bewoners van zorgcentra gehouden. Tijdens de eerste, officiële samenkomst dag voor coaches werd stilgestaan bij dit prachtige resultaat. 17 jun 2022 Goede pers Vislessen en Samen VISsen 1594 Als jouw hengelsportvereniging mooie dingen doet, dan is het verstandig om dit ook te laten zien. Maatschappelijke zichtbaarheid helpt de rol van de hengelsportvereniging in de lokale samenleving te verankeren en het belang van de hengelsport kenbaar te maken.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.