Enorme interesse voor VISlessen

1926
25 apr 2023

Het Vissenschool-programma is ook dit jaar weer een groot succes. Dankzij de inzet van onze VISmeesters/juffen en vrijwilligers van hengelsportverenigingen hebben we nu al 450 aanvragen voor VISlessen ontvangen. Dit is een duidelijke toename ten opzichte van 2022, toen er gedurende het hele jaar 390 lessen werden gegeven. We zien dat scholen na de coronajaren weer open staan voor gastlessen en we verwachten dit jaar zeker 10.000 kinderen een leuke en leerzame VISles te kunnen geven.

De toename van het aantal VISles-aanvragen is voor een belangrijk deel te danken aan de verspreiding van de folder ‘VISles op de basisschool’. Deze is in tweevoud meegestuurd met het Stekkie Magazine van maart, waarbij in het magazine een oproep stond om de folders te overhandigen aan de leerkrachten van groep 7 en 8 van de basisschool. In de weken daarna vulden heel veel docenten het aanvraagformulier op www.vissenschool.nl in. Leerkrachten zijn vaak blij verrast dat het Vissenschool-programma voor de school geheel kosteloos is.

VISmeesters en vrijwilligers

VISlesaanvragen komen binnen in de landelijke administratie, waarna ze worden gekoppeld aan de juiste federatie. Na de aanvraag pakken de federatieve jeugdmedewerkers het verder op en koppelen ze een VISmeester of VISjuf en een team van vrijwilligers aan de les. Soms is dat snel geregeld, vooral wanneer de VISmeester een eigen team van vrijwilligers heeft. In andere gevallen kost het meer moeite en moet via school een beroep worden gedaan op vissende (groot)ouders om te assisteren aan de waterkant.Enthousiaste kinderen

Vrijwel alle kinderen raken tijdens een VISles in de ban van de onderwaterwereld en het vissen aan de waterkant. Vaak vissen kinderen in de weken na een VISles volop in de wateren dichtbij school. Dit gebeurt op een verantwoorde manier, omdat we tijdens de VISlessen veel aandacht besteden aan het welzijn van de vis, respect voor de natuur en het schoon achterlaten van de waterkant. Veel verenigingen houden de kinderen enthousiast door het aanbieden van een gratis (online) jeugdvergunning, een vervolgcursus ‘Vissen voor kids’ en andere leuke activiteiten. Dit resulteert in blije kinderen, die genieten aan de waterkant.

Bekijk hier het artikel over de vislessen op de nieuwssite De Stad Amersfoort.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.