Geertje Veenstra Koninklijk onderscheiden

1203
01 mei 2023

Tijdens de lintjesregen op woensdag 26 april is Geertje Veenstra in Emmeloord door de koning benoemd tot ridder in de orde van oranje Nassau. Zij kreeg deze onderscheiding voor haar vele bestuurlijke werkzaamheden in de hengelsport.

Op de foto: Geertje Veenstra en de burgemeester van Emmeloord.  

Jarenlang was zij bestuurslid van de federatie oost-Nederland en daarna landelijk van Sportvisserij Nederland. Haar grote passie was zich inzetten voor de jeugd. Zij was de eerste ‘jeugdbeleider van het jaar’ en heeft vele kinderen goed en verantwoord sportvissen geleerd. 
Ook was zij jarenlang actief in de Kamer voor de binnenvisserij, als gemeenteraadslid binnen haar gemeenten als waterschapsbestuurder namens Water Natuurlijk. In al deze posities brak zij een lans voor schoon water, een natuurlijke visstand en de sportvisserij. 

Geertje was zeer verguld met haar onderscheiding en is op 74 jarige leeftijd nog steeds op niveau actief met de wedstrijdvisserij en de begeleiding van jeugdige wedstrijdvissers.

Nog meer lintjes


Onderstaande personen kregen door hun inzet voor de hengelsport ook een lintje. 

Ken jij nog meer mensen die dit jaar een lintje kregen voor hun activiteiten voor de Hengelsport? Laat het ons dan weten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.