Vissen als pijnstiller in VIS TV XL (video)

1505
11 mei 2023

Zit jij aanstaande zondagochtend klaar voor de eerste aflevering van VIS TV XL 2023? Deze keer vist presentator Daniël Weijers samen met Jos Leegestee op roofvis in Rotterdam. Marco Kraal gaat witvissen met Marco Gabriëls die hem een bijzonder levensverhaal vertelt en Tamme voert samen met twee BOA's een nachtelijke controle uit.

Daniël volgt Jos – een geboren en getogen Rotterdammer – op zoek naar roofvis langs de Nieuwe Maas. Het Noordereiland midden in het bruisende centrum levert helaas geen vis op dus mikken ze op bruggen als visstek. Hun speciale kunstaasjes worden in de stroming rondom de Erasmusbrug totaal genegeerd, maar bij de Koningshavenbrug is het wél raak.

Bekijk hier alvast de promo van de eerste aflevering:

Project Nachtuil

Tamme gaat met twee bijzondere opsporingsambtenaren een nachtelijk avontuur aan. In het Project Nachtuil van Sportvisserij Oost Nederland controleren ze sportvissers die in het donker aan aan de waterkant zitten. Ben jij benieuwd wat ze allemaal aantreffen en of de sportvissers zich aan de regels houden?
 

Vissen tegen de pijn

Marco Kraal zit vandaag in Rozendaal langs de waterkant met naamgenoot Marco Gabriëls. Na vele operaties aan zijn rug en een verslaving aan pijnstillers zag Marco het leven niet meer zitten. Toch wist hij het tij te keren, kickte af en pakte in die periode ook zijn oude hobby – sportvissen – weer op. Wat dit met hem deed en wat sportvissen vandaag de dag voor hem betekent laten we Marco zelf vertellen in zijn ontroerende verhaal.

Kijken dus: aanstaande zondag 14 mei om 09:30 uur op RTL 7.Met én zonder hengel

Voor het zesde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan dit jaar weer zowel mét als zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken en leren ze over projecten die de hengelsport direct of indirect raken. Onderwerpen zoals vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen daarbij ruimschoots aan bod.

Praktische tips

Vissen gebeurt in VIS TV XL ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.
 

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2023 start op 14 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.


Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.