Vissen op Brabantse boskarpers in De Visvrouwen (video)

1996
31 mei 2023

Paula en Nathalie duiken diep de Brabantse bossen in op zoek naar echte 'boskarpers'. Ze krijgen hulp van Cindy die het water in Heusden heel goed kent. Maar lukt het de dames ook om een of meerdere 'boskarpers' te vangen?

In de eerste aflevering van dit seizoen gaan Nathalie van den Berg en Paula Petiet de bossen in op zoek naar karper. Voor dit avontuur– komende zondag te zien om 16:30 uur op RTL 4 – reizen de vriendinnen af naar Heusden en overnachten daar in hun tentjes tussen de bomen.

Bekijk hier alvast de promo:


> Uitzending zondag 4 juni om 16:30 uur op RTL 4
 

Snelle wagen en mystery guest

Paula en Nathalie worden midden in het bos wakker en zijn helemaal klaar om te vissen. Cindy Bergers komt aanscheuren in haar indrukwekkende blauwe Mustang. De drie dames gaan te voet verder. Na een lange wandeling door het bos bereiken ze uiteindelijk de prachtige visstek en werpen ze de methodfeeders uit. Al snel vangen ze wat voorns, maar de karpers laten zich niet foppen. Tijd voor een nieuwe stek. Op deze stek treffen ze Rosa, een jong vistalent die gespecialiseerd is in het vangen van 'boskarpers'. Helpt deze extra hulp om toch de karpers aan de schubben te komen?

Je ziet het aanstaande zondag 4 juni om 16:30 uur op RTL 4.

Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen extra stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Vrouwen kunnen daarnaast een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit onderzoek: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (470.000 van 15+) ruim anderhalf keer zoveel als in 2017 (minder dan 300.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.