Subsidiemogelijkheden vanuit het Sportakkoord

1766
25 mei 2023

Dit voorjaar vernieuwen de gemeenten hun lokale Sportakkoord. Voor hengelsportverenigingen biedt dit de kans om een bijdrage te leveren aan de gemeentelijke sport- en beweegambities. Daarmee veranker je de lokale hengelsport in het gemeentelijk beleid en bovendien biedt dit subsidiemogelijkheden. HSV De Breuly is een goed voorbeeld; zij ontvingen onlangs subsidie voor het project Samen VISsen.

Hengelsportvereniging De Breuly uit het Gelderse Zevenaar heeft onlangs subsidie ontvangen om een veilige visplaats te realiseren voor het project 'Samen VISsen'. Met ondersteuning van de verenigingsadviseur van Hengelsport Federatie Midden Nederland is de vereniging aangehaakt bij het lokale Sportakkoord. Dit heeft geleid tot een betere relatie met de gemeente en er tevens voor gezorgd dat bewoners van zorgcentra voortaan op een goede en veilige manier een hengeltje kunnen uitwerpen.

Bekijk hier de video over het project Samen VISsen – vorig jaar opgenomen bij HSV De Breuly:


Vissteigers en wandelpad

Voorheen vonden de Samen VISsen-uitjes – waar vrijwilligers van de vereniging bewoners van zorgcentra meenemen voor een heerlijk dagje vissen – plaats aan de andere zijde van het Rosorumpark in Zevenaar. Helaas is de oever van dit gedeelte aflopend en daardoor minder geschikt voor mensen die gebruikmaken van een rolstoel. Dankzij aansluiting bij (en dientengevolge subsidie vanuit) het lokale sportakkoord worden er nu vissteigers plus een multifunctioneel wandelpad aangelegd langs deze stadsvijver in Zevenaar. Zo kunnen de ouderen nu op een prettige manier genieten van het vissen en de gezelligheid onderling.Subsidie

Voorzitter Tom van Ulm van HSV De Breuly: “Binnen het Samen VISsen-project verzorgen onze vrijwilligers een dagdeel vissen voor de bewoners van zorgcentrum De Liemerije.” In 2022 heeft de vereniging hier vanuit het sportakkoord een subsidie van €1.000,- voor ontvangen. “Dit bedrag is gebruikt voor de aanschaf van vismaterialen, het vervoer van deelnemers, hapjes en drankjes. Het restant wordt nu geïnvesteerd in de nieuwe vissteigers”, aldus de voorzitter die vertelt bij de subsidieaanvragen ook de nodige hulp te hebben gekregen van de verenigingsadviseur van Hengelsport Federatie Midden Nederland, Gertjan van Burken. “We starten per 1 juli weer met de Samen VISsen-uitjes en verwachten dat de deelnemers dan gebruik kunnen maken van de nieuwe faciliteiten.”


Hulp van je verenigingsadviseur

Kijk op sportakkoord.nl en nocnsf.nl/sportakkoord voor meer informatie over Sportakkoord II, de lokale sportakkoorden en wat deze voor jouw vereniging kunnen betekenen. Daarnaast kun je de verenigingsadviseur van je eigen hengelsportfederatie (zie hieronder een overzicht) vragen om je verder te helpen binnen jouw gemeente.

Midden Nederland: g.vanburken@hfmiddennederland.nl / 06-82069817
Oost-Nederland: otten@sportvisserijoostnederland.nl / 06-23607347
MidWest Nederland: donjaring@smwn.nl / 06-10928769
Zuidwest Nederland: sanderschillemans@sportvisserijzwn.nl / 085-0703622
en sjoerdbroekhuijsen@sportvisserijzwn.nl / 085-0703622
Groningen-Drenthe: tom@vissen.nl / 0592-542890
Limburg: jeroen@sportvisserijlimburg.nl / 06-83328181
Friesland: info@visseninfriesland.nl / 0566-624455

Meer weten over wat het sportakkoord voor jouw vereniging kan betekenen? Lees dan ons eerdere bericht.

Op landelijk niveau zijn Sportvisserij Nederland en de federaties aangehaakt bij het Sportakkoord – o.a. door contact te leggen met de adviseurs lokale sport die speciaal zijn aangesteld voor het begeleiden en de totstandkoming van de lokale sportakkoorden.

Aan de slag

Sportakkoord II – op 1 april jl. van start gegaan – is het vervolg op Sportakkoord I en de lokale sportakkoorden per gemeente. Hierin spreken partijen uit de sport, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de gemeenten lokaal af hoe zij met elkaar de sport- en beweegambities kunnen bereiken. Op lokaal niveau kan jouw hengelsportvereniging hier nu mee aan de slag. Wacht daar niet mee, want elke gemeente heeft tot 30 juni 2023 de tijd om het eigen lokale Sportakkoord te vernieuwen. Was jouw hengelsportvereniging al actief binnen Sportakkoord I en/of is jouw hengelsportvereniging van plan om hier nu mee aan de slag te gaan, dan horen en ondersteunen we je graag!


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.