Hét VISblad online juli (video)

2979
20 jun 2023

Deze week valt de juli-editie van Hét VISblad bij de abonnees in de bus. In dit nieuwe nummer weer volop inspiratie voor de aankomende periode. Met het losbarsten van de zomer staat een heerlijke visperiode voor de deur. Een korte vooruitblik op de inhoud van deze editie en dan gauw naar de waterkant.

In deze nieuwe VISblad TV gaan we op pad met Richard Lous (57). Hij vist voor hedendaagse begrippen ongewoon: met lange onderlijnen en schuivende montages. Alsof dat niet genoeg is spant de karpercrack – haaks op de theorie – zijn hoofdlijn strak af. Dat vraagt uiteraard om tekst en uitleg. Veel kijkplezier!


Benieuwd naar nog meer tips en trucs van Richard? Lees dan ook het bij deze video gemaakte artikel in de juli-editie van Hét VISblad (pag. 8 t/m 13).

Roofvissen: huurbootavontuur

De luxe van een eigen visboot is niet voor iedereen weggelegd. Een bootje huren is voor menigeen echter een stuk beter te behappen. Met een gedegen voorbereiding en een beetje water sense maak je van zo’n visdag op het water een klein feestje. Op pagina 40 t/m 44 doen redacteuren Joran Bal en Mark Pijnappels hun aanpak voor een huurbootsessie uit de doeken.Giebel-gekte in Maassluis

Gericht op giebel vissen is geen hogere wiskunde, zo stelt Dirk van der Heijde (72). De Maassluizer heeft met het Westland als ‘achtertuin’ een schat aan kennis en kunde vergaard over hoe je Carassius gibelio het beste kunt vangen. Want ondanks de relatieve eenvoud van deze visserij kunnen simpele details soms het verschil maken. Welke dat zijn en hoe je deze visserij precies aanpakt lees je in de reportage op pagina 34 t/m 39.Karpervissen met generatie Z

Karpervissers zetten steeds vaker drones in om karpers te lokaliseren en stekken in kaart te brengen. Dat levert niet alleen mooie beelden op, want volgens Len Vroomen (19) kun je met deze informatie Cyprinus carpio ook bijzonder effectief bevissen. Zeker als je met een voerbootje de montage bijna voor de neus van de vis kan droppen. We volgden Len tijdens een ochtendsessie en zijn aanpak en tips lees je op pagina 46 t/m 51.Lichter strandvissen – meer plezier

Cihan Yurdakadim (38) is van mening dat aan zee doorgaans te zwaar materiaal gebruikt wordt. Waar het kan vist hij daarom met licht materiaal, zoals de strandfeeder voor zijn zomer- en najaarsvisserij. “Je zult zien dat dit niet alleen meer plezier geeft, maar ook voor betere vangsten zorgt.” Op pagina 28 t/m 33 geeft hij praktische tips & tricks voor een lichtere, effectievere en strandvisserij met nog meer fun.Nog meer leesplezier

Dit was nog lang niet alles, want in dit nieuwe nummer bespreken we ook de Kagerplassen – een topstek in de Randstad. Historicus Hans van der Pauw licht zijn nieuwe boek Sportvissen door de jaren heen toe. De VIS TV boys geven vistips over roofviswalhalla Deventer. En uiteraard ontbreken ook de rubrieken Wist je dat?, MijnVISmaat, Media, Visnieuws, Wedstrijdvissen, In de markt en de Vuurdoop niet.

Abonnee worden

Ben je nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 sluit je al een jaarabonnement af (tien edities). Zo mis je voortaan geen magazine meer. Daarbij mag je bovendien kiezen uit mooie welkomstcadeaus óf een eenmalige korting op de abonnementsprijs. Klik hier om eenvoudig online een abonnement af te sluiten.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.