Vissen op Rotterdamse witvis in De Visvrouwen (video)

1303
14 jun 2023

Paula en Nathalie vissen op witvis op de gaafste stekken van Rotterdam. Rasechte Rotterdammer Annemarieke Slinger is vandaag de gastvrouw en die laat zien hoe het moet.

In de derde aflevering van dit seizoen vissen Nathalie van den Berg en Paula Petiet op iconische stekken in Rotterdam. Licht bepakt lopen ze door de stad en werpen hun dobbers naar de meest kansrijke plekken in de hoop op een dikke brasem.

Bekijk hier alvast de promo:


Voorn met noodles

De dobber blijft niet lang drijven want een brasem trekt hem vlot onder. Na diverse witvissen vangt Nathalie een 'baksteen' van een voorn. Een echte stadse verrassing! Na dit succes weet Annemarieke heerlijke noodles te scoren op de markt die ze smakelijk oppeuzelen midden in de stadse chaos. Ze sluiten daarna af met een mooie vis en verlaten Rotterdam per watertaxi. Benieuwd welke vis de afsluiter is?

Kijk dan zeker aanstaande zondag 18 juni om 16:30 uur op RTL 4.
 

Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen extra stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Vrouwen kunnen een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit onderzoek: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (470.000 van 15+) ruim anderhalf keer zoveel als in 2017 (minder dan 300.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.