Vissen op karper in VIS TV XL (video)

3291
21 jun 2023

Zondagochtend zie je de zesde aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Thom gaat karpervissen in Apeldoorn. Tamme gaat op Japanse wijze vissen op bittervoorn en Daniël vist in Den Haag met ouderen.

Thom treft Pedro Kruintjens bij een stadswater in Apeldoorn waar ze flexibel te werk gaan om karpers te verleiden. Ze kiezen strategische plekken en vissen statisch, maar toch actief. Als een stek geen vis oplevert schakelen ze snel over naar een andere stek of techniek. Pedro vangt een prachtige schubkarper en daarna wordt het lastig, maar er zit nog een mooie afsluiter in het vat.

Kijk hier alvast de promo:

Vissen op kleintjes

Tamme leert van Hugo Oppelaar hoe je vist op bittervoorn en andere kleine vissen. Deze Japanse stijl van vissen – Tanago Fishing – is een zeer verfijnde manier van vissen met miniatuurmateriaal. Tamme kijkt zijn ogen uit en luistert aandachtig naar de gepassioneerde Hugo die als een ware 'zenmeester' met microscopische precisie vist. Ze vangen prachtig gekleurde bittervoorns die op een heel speciale manier worden onthaakt.
 

Nooit te oud

Daniël bezoekt Ton van der Spiegel in Den Haag. In het kader van het 'Samen Vissen project' krijgen ouderen de kans om eens lekker te gaan vissen. Ton Faciliteert dit vanuit de hengelsport vereniging GHV het Groene Hart en licht het project nader toe. Het levert naast grappige gesprekken ook nog een knots van een brasem op.

Kijken dus aanstaande zondag 25 juni om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Voor het zesde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan dit jaar weer zowel mét als zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken en leren ze over projecten die de hengelsport direct of indirect raken. Onderwerpen zoals vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen daarbij ruimschoots aan bod.
 

Praktische tips

Vissen gebeurt in VIS TV XL ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.
 

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2023 start op 14 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.


Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.