Onderzoek toekomst sportvisserij

1414
29 jun 2023

Het Mulier Instituut voert in opdracht van Sportvisserij Nederland een onderzoek uit naar de toekomst van het sportvissen in Nederland. We willen weten hoe sportvissers over het viswater denken, waar zij tegenaan lopen en wat zij van de koepelorganisatie verwacht. Daardoor kan de georganiseerde hengelsport goed inspelen op wat voor haar leden belangrijk is.

Ruim 350.000 VISpashouders (18+, woonachtig in Nederland) ontvangen komende twee weken een uitnodiging per mail met een unieke link naar het onderzoek.

Het onderzoek onder leden is onderdeel van een groter traject waarbij de afgelopen maanden ook inbreng is gevraagd bij verenigingen en beroepskrachten van de diverse kantoren. Met de input wil Sportvisserij Nederland samen met de federaties en verenigingen komen tot een landelijk beleid en strategische koers voor de komende jaren.

Het onderzoek is een noodzakelijke stap om de sportvisserij in Nederland duurzaam en structureel te kunnen laten groeien en toekomstbestendig te maken. Het plan heeft een brede scope en gaat niet alleen over het aantal mensen dat vist, maar juist ook over andere belangrijke thema’s zoals dierenwelzijn, de rol van hengelsportverenigingen, veranderende sportvisserij en samenleving en de verdere samenwerking tussen de federaties en Sportvisserij Nederland.
Gerelateerde berichten
24 mei 2023 Uitslag verkiezingen Vertegenwoordiging Sportvissers 3911 Van 12 t/m 21 mei konden alle VISpashouders via www.mijnsportvisserij.nl hun stem uitbrengen bij de verkiezing voor de Vertegenwoordiging Sportvissers. De negen kandidaten met de meeste stemmen zijn inmiddels bekend en vormen nu officieel deze vertegenwoordiging. 10 mei 2023 Algemene Ledenvergadering 2023 2490 Op zaterdag 10 juni 2023 vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats van Sportvisserij Nederland bij het Hotel/Congrescentrum Papendal. Dit is het hoogtepunt van het verenigingsjaar voor de leden van deze organisatie, waarbij ze samenkomen om te bespreken hoe de sportvisserij in Nederland verder ontwikkeld kan worden. 09 mei 2023 Onderzoek naar versterking clubgevoel bij jeugdige sportvissers 1293 In opdracht van Sportvisserij Nederland gaat het Mulier Instituut onderzoek doen naar jeugdige sportvissers. In de praktijk blijkt de binding van deze leeftijdscategorie (14-18 jaar) met de hengelsportvereniging namelijk niet sterk. De centrale vraag van dit nieuwe onderzoek is hoe het clubgevoel van jeugdige sportvissers kan worden versterkt. 17 jan 2023 Dreiging gemeentelijke visverboden 25576 De Partij voor de Dieren probeert in gemeenten waar zij in de raad is vertegenwoordigd de sportvisserij te verbieden of in ieder geval ernstig te beperken. Zo speelt dit issue nu in Arnhem, Utrecht, Almere, Haarlem en recent ook (weer) in Amsterdam. Zowel voor als achter de schermen werken de hengelsportverenigingen en -federaties samen met Sportvisserij Nederland hard om dit de kop in te drukken. 30 nov 2022 Marc van den Tweel over kansen en bedreigingen voor de hengelsport 2278 Sportvisserij Nederland is sinds 2013 aangesloten bij NOC*NSF. Gedurende de bijna tien jaar dat de georganiseerde hengelsport lid is van de landelijke sportkoepel heeft Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF, de sportvisserij zich positief zien ontwikkelen. We blikken met hem terug en vooruit op de kansen en uitdagingen die er voor de (hengel)sport in het verschiet liggen. 18 nov 2022 Voorzitter NOC*NSF: Vissen maakt Nederland beter en mooier 1737 Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter van NOC*NSF, ziet dat sport veel meer aan de maatschappij bijdraagt dan alleen aan een betere gezondheid. In haar column noemt ze de sportvisserij als één van de voorbeelden van sporten die voor een beter en mooier Nederland zorgen. Een mooie boodschap die je heel goed kunt gebruiken in de belangenbehartiging van je hengelsportvereniging naar bijvoorbeeld je gemeente.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.