Vissen op roofvis bij Dordrecht in VIS TV XL

3147
05 jul 2023

Zondagochtend zie je de achtste en laatste aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Jan Willem gaat roofvissen in de Oude Maas en het Wantij bij Dordrecht. Pieter Beelen gaat vissen met een schipper van een veerpont en Marco neemt Patricia Boekel mee naar de Kromme Rijn zodat zij via de MeeVIStoestemming voor het eerst kennis maakt met het vissen.

Jan Willem haakt aan bij roofvis-expert Simon Torenbeek. Samen struinen ze de oevers van de Oude Maas en het Wantij af met verschillende roofvissoorten als target. Ze vangen een divers palet aan rovers bestaande uit roofblei, snoekbaars en baars.

Kijk hier alvast de promo:

Vissen bij de veerpont

Pieter Beelen vist op winde en roofvis bij de veerpont in Beusichem. Hij heeft vandaag een bijzondere vismaat, namelijk de schipper van de pont – Sander Pothuizen. Sander is zelf fanatiek visser strooit met tips over hoe je het best kunt vissen bij een veerpont en waar je op moet letten om niet in een gevaarlijke situatie terecht te komen.

Vis lekker mee

Marco neemt Patricia Boekel mee naar de Kromme Rijn om te gaan feederen. Patricia is enthousiast geworden door het programma De Visvrouwen, maar heeft nog nooit gevist. Dankzij de MeeVIStoestemming beleeft ze haar eerste visavontuur en we verklappen alvast dat ze een dikke brasem vangt.

Kijken dus: aanstaande zondag 9 juli om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Voor het zesde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan dit jaar weer zowel mét als zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken en leren ze over projecten die de hengelsport direct of indirect raken. Onderwerpen zoals vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen daarbij ruimschoots aan bod.

Praktische tips

Vissen gebeurt in VIS TV XL ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2023 start op 14 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.