Nederland pakt zilver op WK Feedervissen, Hongarije wereldkampioen

2813
10 jul 2023

Team Holland heeft afgelopen weekend een zilveren medaille behaald tijdens het WK Feedervissen in Servië. Hongarije pakte de wereldtitel dankzij een uitmuntende laatste wedstrijddag. Ramon Ansing was in de individuele uitslag op plek zes de best geklasseerde Nederlander. De Belg Frederick Wouters ging met de individuele wereldtitel aan de haal.

Het Nederlandse team stond na de eerste van twee wedstrijddagen op de zilveren positie in het tussenklassement. Daarmee creëerde Team Holland – bestaand uit de sportvissers Ramon Ansing, Danny van den Ende, Martijn Kroes, Jan Willem Plekkenpol, Frank van der Schaft – een goede uitgangspositie. De Nederlanders haalden op de slotdag weliswaar klassementsleider Engeland in, maar waren niet opgewassen tegen de sterk presterende Hongaren.

Interessant kampioenschap

De trainingsdagen leverde voor de 27 deelnemende landen aan het Dunav-Tisa-Dunav kanaal een gevarieerde vangst op. Tijdens de wedstrijd waren daarom veel verschillende plannen van aanpak te zien. “Veel kleine vis – met name katvis, bliek, carassio, alver, brasem en donaubrasem – zorgde vanuit tactisch oogpunt tot één van de meest interessante kampioenschappen van de afgelopen jaren”, blikt bondscoach Jan van Schendel terug. “Door deze variantie aan vissoorten, waarvan sommige in grote aantallen werden gevangen, was een goed resultaat via meerdere tactieken te behalen.”

Tevreden met zilver

De Nederlandse afvaardiging besloot om op twee verschillende afstanden een voerplek aan te leggen, deze afwisselend te bevissen en zich hierbij voornamelijk te richten op witvis en katvis. De stek op tussen de twaalf tot vijftien meter afstand bleek de meeste vis op te leveren, waaronder veel witvis. “We zijn tevreden met de zilveren medaille. Uiteraard gingen we volledig voor de wereldtitel, maar ook de verschillen met onze achtervolgers waren klein”, besluit Van Schendel voldaan.

Staand (v.l.n.r): Erwin Koerts, Eric van der Wilk, Jan Willem Plekkenpol, Gerrit Ansing, Kevin Bolhuis, Frank van der Schaft, Edwin Timmer. Zittend: Martijn Kroes, Jan van Schendel, Ramon Ansing en Danny van den Ende.

Top-3 landenklassement

  1. Hongarije, 32 punten;
  2. Nederland, 36 punten;
  3. Engeland, 38 punten.

Top-3 individueel

  1. Frederick Wouters, 2 punten;
  2. Krišjanis Lisovskis, 2 punten;
  3. Felix Scheuermann, 3 punten.

Blijf op de hoogte

Klik hier voor de complete eindranking en de dag- en vakuitslagen. Wil je snel op de hoogte zijn van wedstrijdnieuws, houd dan de Facebookpagina WedstrijdvissenNL in de gaten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.