Nederlandse juniorenteams pakken vijfde en zesde plaats bij Wereldkampioenschap Dobbervissen

1626
07 aug 2023

Bij het Wereldkampioenschap Dobbervissen Junioren heeft Nederland afgelopen weekend met het U25-team een vijfde plek gehaald. Het U20-team wist de zesde plaats te bemachtigen. Het WK vond plaats aan de snikhete oevers van de Portugese rivier Sorraia.

Met een temperatuur van boven de 40 °C moesten de teams flink aan de bak. “We hebben er extra op gelet dat onze vissers voldoende dronken. De specifieke visserij op de beresterke Bocagei barbeel met zware dobbers en werpafstanden tot wel 50 meter maakte de visserij tot een echte uitdaging.

In Nederland kennen we deze visserij totaal niet, maar de training wierp zijn vruchten af. Hierdoor konden de teams aardig mee komen met de andere landen,” aldus bondscoach Ron Steijvers.


Aan de slag met zware dobbers.

Goede eerste dag

Na de verre worpen met de matchhengels schakelden veel deelnemers in de loop van de ochtend over op de vaste stok waarbij ze mikten op giebel en soms ook barbeel. Toen het eindsignaal van de eerste dag klonk, stond Nederland zowel met hun U20 als hun U25 team op de vijfde plaats. “Alles stond dus nog open voor de tweede dag en we stonden niet ver onder de toplanden. We hoopte op een podiumplaats, maar dan moest alles wel echt helemaal kloppen en mocht er niets tegen zitten,” vertelt Ron.

Mandy Swart met een Bocagei barbeel (Luciobarbus bocagei)

Tevreden

Het gebeurt maar zelden dat een hele wedstrijddag vlekkeloos verloopt, dus zat een podiumplaats na de tweede en laatste dag er helaas niet in. “Ik ben tevreden met een vijfde en een zesde plaats en dit weerspiegelt ook de kwaliteit die nu in de teams aanwezig is. Niet zo goed als de toplanden zoals Frankrijk, Italië, Hongarije en Engeland, maar we zaten er niet ver onder,” zegt Ron trots. 

Individueel scoorde Collin Besseling een knappe 10e plaats bij de U25 en pakte Daan van Wijlick bij de U20 de 10e plaats.

Blijf op de hoogte

Klik hier voor de complete uitslagen. Wil je snel op de hoogte zijn van wedstrijdnieuws, houd dan de Facebookpagina WedstrijdvissenNL in de gaten.
Gerelateerde berichten
03 jul 2023 Turbo Team pakt de leiding bij Evezet Top Teamcompetite Dobbervissen 2023 – Dames en U20 2059 Turbo Team gaat halverwege de Evezet TTC Dobbervissen 2023, categorie Dames en U20, aan de leiding. Dit team (Anja Groot, Mandy Swart, Floor Verhoeven, Fabienne ter Horst en Brynn Klootwijk) heeft met 30 klassementspunten zeven punten voorsprong op team SV Limburg & Midden Nederland en acht punten op het Evezet Jeugdteam. Eind september – begin oktober valt de beslissing. 26 jun 2023 Slowakije wint EK Dobber, Nederland twaalfde 1562 Team Holland is afgelopen weekend bij het EK Dobbervissen 2023 als twaalfde geëindigd. De winst ging naar Slowakije, gevolgd door thuisland Hongarije op zilver en Polen op brons. De individuele titel ging naar de Slowaak Jan Samel. 12 jun 2023 TTC Dobbervissen: team HSV de Karper Voerendaal - Tinca na vier wedstrijden aan de leiding 2851 Onder zomerse omstandigheden werd afgelopen weekend aan het Prinses Margrietkanaal bij Spannenburg wedstrijd drie en vier van de Top Team Competitie Dobbervissen 2023 gevist. Team HSV de Karper Voerendaal - Tinca deed goede zaken. Met nog twee wedstrijden voor de boeg hebben zij tien klassementspunten voorsprong op de nummer twee, team Af en toe een bliekske. 25 mei 2023 Vooruitblik wedstrijdseizoen 2023 2444 Sportvisserij Nederland organiseert dit jaar verschillende competities en wedstrijden, zowel zoetwater- als zoutwaterwedstrijden. Enkele prominente deelnemers van vorig jaar, waaronder vier wereldkampioenen, kijken vooruit naar het komende wedstrijdseizoen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.