Hét VISblad online september (video)

1113
22 aug 2023

Deze week verschijnt het septembernummer van Hét VISblad bij de abonnees. In deze nieuwe editie lees je het laatste sportvis- en productnieuws, maar natuurlijk ook weer diverse toffe reportages ter inspiratie voor een hopelijk fraaie nazomer. We geven je hieronder vast een vooruitblik op dit nummer.

Te beginnen met VISblad TV, waarin we dit keer afreizen naar de Nieuwe Merwede. Daar gaat presentator Joran Bal samen met Birger Domeyer (40) achter de snoekbaars aan. Niet op de traditionele manier (jiggen over de bodem met softbaits) maar met pluggen en juist in ondiep water. De twee vissen daarbij de nacht in, want volgens Birger laat de lichtschuwe snoekbaars zich in het donker ook heel kort onder de kant vangen. Benieuwd naar zijn uitleg – Engels gesproken, mét ondertiteling – en of de heren mooie vissen voor de camera krijgen? Check dan gauw de video:


LET OP: in het bij deze video gemaakte en 6 pagina's tellende artikel in het magazine, deelt Birger nog meer tips en trucs over deze spannende manier van snoekbaarzen. Daarmee houdt niets jou meer tegen om binnenkort zélf te ervaren hoe gaaf het is als een ‘glasoog’ in het donker en vlák voor je voeten op je kunstaas knalt.

Wadend op witvis

Wadend witvissen: je ziet het niet veel, maar het opent absoluut nieuwe mogelijkheden qua stekkeuze. Samen met Dick Valstar (55) en Mandrie Ligtenberg (68) stapte onze redactie daarom het water in bij Langebosch – de zeilplas van Veendam. In de witvisrubriek laten de twee fanatieke witvissers je zien hoe je met de vaste stok en matchhengel een stek bevist waar kantvissen met de dobber schier onmogelijk is. Leerzame kost!

Wadend witvissen staat garant voor een unieke viservaring.

Streetfishing en harder

Dropshotten, jiggen, twitchen en slepen met plugjes zijn de technieken die Owen van Boven (19) en Mika Kroese (20) toepassen bij het streetfishing. Die veelzijdige aanpak leverde hen vorig jaar de overwinning op bij het NK Streetfishing. In de roofvisrubriek vertellen de twee je precies hoe ze te werk gaan. Daarbij zoomen ze in op nog nauwelijks toegepaste kant-technieken. En passant geven ze je meteen handige stekkentips voor Amsterdam.


In de roofvisrubriek volop streetfishing- en stekkentips voor Amsterdam.

Een andere handige stekkentip in deze uitgave van Hét VISblad komt van Orhan Adolfse en vind je in de zeevisrubriek. Daarin strooit hij met tips voor de hardervisserij op het unieke Noordzeekanaal. Een uitdagende visserij – op bovendien waanzinnig sterke vissen – die nog zeker tot eind september doorloopt en slechts om een vrij simpele uitrusting vraagt.

Orhan Adolfse vertelt je hoe hij succesvol de NZK-harders belaagt met zijn speciale 'broodpap-methode'.

Nog veel meer

Verder neemt Arjan van der Meijden (34) je in het karper-artikel van dit nummer mee in zijn succesvolle visserij op weteringen. In Spraakwater het bijzondere verhaal achter de visuitjes die de Hartekamp Groep onderneemt met cliënten van hun zorginstelling. Bij de rubriek Onderzoek zoomen we deze maand in op een bijzonder sportvisserij-onderzoek in het noorden des lands, waarbij vliegtuigtellingen een centrale rol spelen. Uiteraard ontbreken ook de rubrieken Wist je dat?, Visnieuws, Hotspots uit de VISpas, Media, MijnVISmaat, Vrijwilliger van de maand, VIS TV in detail, Wedstrijdvissen, In de markt en Vuurdoop niet.


Weteringen zijn typisch Hollandse wateren, waar je met de juiste aanpak volop karper-actie kunt krijgen.

Word abonnee

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 sluit je al een jaarabonnement af (tien edities). Zo mis je voortaan geen magazine meer. Daarbij mag je bovendien kiezen uit mooie welkomstcadeaus óf een eenmalige korting. Klik hier om eenvoudig online een abonnement af te sluiten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide