Arnoud Verver wint ONK Dobbervissen Heren

2378
04 sep 2023

Afgelopen zaterdag behaalde Arnoud Verver de winst op het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen Heren 2023. Langs de oevers van het Kanaal door Voorne wist de Groninger met een ruime marge de concurrentie achter zich te houden. Jan Willem Plekkenpol legde beslag op het zilver, terwijl Roland Kromkamp als derde eindigde.

Kleine vis speelde een minder prominente rol dan aanvankelijk werd verwacht door velen van de 87 wedstrijdvissers. Zelfs de latere winnaar, Arnoud Verver, maakte drie verschillende voerplekken, waarvan er twee waren gericht op kleine vis (blankvoorn en bliek), terwijl hij zich op één plek richtte op brasem. “Na een kwartier besloot ik over te schakelen van mijn vijf-meterlijn naar 12,5 meter. Op deze afstand zag ik om me heen dat er iets grotere vissen werden gevangen. Daarna heb ik vrijwel de rest van de dag op deze verre lijn gevist en in totaal elf forse brasems weten te vangen.”

Verfijnde brasemaanpak

De Groninger had het vermoeden dat een verfijnde aanpak voor het vangen van brasem – zowel wat betreft het dobbergewicht als de presentatie van het haakaas – tot betere resultaten zou leiden. “Hoewel de driegrams dobber weliswaar het beste bij de omstandigheden leek te passen, kreeg ik meer beet op een lichtere tweegrammer.” Bovendien legt Arnoud uit dat de subtiele haakaas combinatie van drie muggenlarven en een pinkie, gevist op een maat 18 haak en een 10/00 onderlijn, meer brasem in het net bracht dan een klassiek brasemaas, zoals een trosje mestpieren. Tot slot benadrukte hij het belang van een zo stil mogelijke aasaanbieding, waarbij hij het aas met een sleepje van tien tot 15 centimeter op de bodem presenteerde.

De deelnemers maken zich gereed voor het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen Heren 2023.

Bijzonder moment

Ondanks dat dit niet de eerste overwinning op Arnouds palmares is, legt deze wedstrijd net wat meer gewicht in de schaal. “Het is toch bijzonder dat je jezelf een jaar lang Nederlands Kampioen mag noemen. Het feit dat ik daarnaast in een vak zat met direct om mij heen enkele gekende wedstrijdvissers, geeft het nog meer glans”, besluit Arnoud trots.

Uitslag top-3

  1. Arnoud Verver, 21.690 gram;
  2. Jan Willem Plekkenpol, 12.900 gram;
  3. Roland Kromkamp, 8.560 gram.

Blijf op de hoogte

Klik hier voor de complete eindranking. Wil je snel op de hoogte zijn van wedstrijdnieuws, houd dan de Facebookpagina WedstrijdvissenNL in de gaten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.