ONK Dobbervissen Dames prooi voor Linsey Plasschaert

2368
04 sep 2023

Afgelopen zaterdag heeft Linsey Plasschaert het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen Dames 2023 gewonnen. Met meer dan driemaal de hoeveelheid gevangen vis stak ze met kop en schouders boven haar concurrenten uit, waaronder de WK-deelneemsters Mandy Swart en Kira Epping, die genoegen moesten nemen met respectievelijk de tweede en derde plaats.

Ook de dames – die op dezelfde dag als de heren deelnamen aan het ONK aan het Kanaal door Voorne – hadden zich voorbereid op een aanpak waarbij het vangen van kleine vis centraal stond. De last-minute beslissing van Linsey Plasschaert voor een extra brasem-voerplek op 11,5 meter pakte uitstekend uit. “Dat leverde een verrassende wending op, want tijdens twee trainingssessies in de weken voorafgaand aan deze wedstrijd kwamen er namelijk geen brasems naar boven.”

Hectische periode

De eerste fase van de wedstrijd moest Plasschaert intensief opzoek naar de juiste aanpak. Ze wisselde veelvuldig tussen haar voorn-georiënteerde voerplekken op 8,5 en 11,5 meter en experimenteerde met verschillende soorten haakaas. Dit leverde weliswaar wat voorns op, maar een stuk minder dan gehoopt. Plasschaert: “Na iets meer dan een uur besloot ik voor het eerst mijn geluk op de brasemstek te beproeven. Binnen vijf minuten had ik al een kleine platte gevangen, gevolgd door een tweede exemplaar.” Na een half uur van stilte volgde een hectische fase waarin ze gemiddeld om de drie minuten een aanbeet kreeg. Dit leidde tot een indrukwekkende vangst van meer dan 19 kilo vis, ruim drie keer zoveel als de tweede plaats. “Het beste haakaas bestond uit twee mestpieren met een caster. Die presenteerde ik op een maat 14 haak aan een 30 centimeter onderlijn van 11.7/00 nylon.”

Beloning

De Zeeuws-Vlaming kijkt tevreden terug op het Open Nationaal Kampioenschap. “Deze overwinning voelt als een beloning voor het harde werk en de moeite dat ik in mijn wedstrijdvissen steek. Zowel het sterke deelnemersveld als het hoge vangstgewicht maken deze titel extra bijzonder”, sluit de wedstrijdvisser haar verhaal tevreden af.

Uitslag top-drie

  1. Linsey Plasschaert, 19.170 gram;
  2. Mandy Swart, 6.510 gram;
  3. Kira Epping, 5.110 gram.

Volledige uitslag & blijf op de hoogte

Klik hier voor de complete eindranking. Wil je snel op de hoogte zijn van wedstrijdnieuws, houd dan de Facebookpagina WedstrijdvissenNL in de gaten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.