Amsterdamse Hengelsportvereniging beschermt al meer dan 100 jaar de visstand

2929
06 sep 2023

Tienduizenden mensen, waaronder veel ouderen en kinderen, in en rond Amsterdam genieten van het vissen als ontspannende bezigheid. Vissen biedt rust, brengt mensen samen, vermindert stress en verbindt mensen met de natuur.

Om die natuur in stand te houden werkt de Amsterdamse Hengelsportvereniging al meer dan 100 jaar aan het beschermen van de visstand. Hiermee zetten ze zich niet alleen in voor de sportvissers, maar ook voor de vele vissen die rondzwemmen in de Amsterdamse wateren.

De Amsterdamse Hengelsport vereniging en haar leden zijn de ogen en oren aan de waterkant en op het water. Ze registreren overlast en illegale visserij, en ze nemen het voortouw in het bestrijden van vervuiling. Hun kennis en expertise over de Amsterdamse onderwaterwereld is onbetaalbaar. Het is dan ook niet meer dan logisch om de Amsterdamse Hengelsportvereniging haar werk te laten voortzetten.
 
De Partij voor de Dieren, richt zich eenzijdig op dierenleed zonder enige nuance. Sportvisserij Nederland zoekt naar de balans. Dit evenwicht tussen het plezier en de rust die sportvissen brengt voor velen, de bescherming van duizenden vissen in de Amsterdamse wateren aan de ene kant, en het beperkte (tijdelijke) ongemak voor een veel kleinere groep vissen die duurzaam worden gevangen aan de andere kant.
 
Sportvisserij Nederland gaat graag in gesprek met de Partij voor de Dieren.


Deze maand gingen tientallen viskids tijdens een AHV-Jeugddag op pad om rommel op te ruimen in het kader van Vang5
Gerelateerde berichten
30 aug 2023 Sportvissers hebben tabak van gestook door PvdD 18785 Hoewel een eerder voorstel van de Partij voor de Dieren om de sportvisserij in Amsterdam te verbieden het niet haalde, diende zij onlangs weer een voorstel bij de gemeenteraad in dat – als deze door de raad wordt aangenomen – de sportvisserij ernstig schaadt. 17 jan 2023 Dreiging gemeentelijke visverboden 26435 De Partij voor de Dieren probeert in gemeenten waar zij in de raad is vertegenwoordigd de sportvisserij te verbieden of in ieder geval ernstig te beperken. Zo speelt dit issue nu in Arnhem, Utrecht, Almere, Haarlem en recent ook (weer) in Amsterdam. Zowel voor als achter de schermen werken de hengelsportverenigingen en -federaties samen met Sportvisserij Nederland hard om dit de kop in te drukken. 10 feb 2021 Verkiezingen - partijen over sportvisthema's 13319 Op woensdag 17 maart vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Deze zijn ook voor de hengelsport van belang. In dit artikel zoomen we in op de invloed van de politiek op de sportvisserij en leggen we de partijen langs de meetlat. 08 mrt 2016 Partij voor de Dieren haalt bakzeil in Apeldoorn 6462 Afgelopen donderdag werd de nieuwe dierenwelzijnsnotitie van de gemeente Apeldoorn ter besluit voorgelegd aan de gemeenteraad. De afgelopen weken bleek al dat de Partij voor de Dieren (PvdD) niet tevreden was met de notitie. Ze waren dan ook van plan om donderdagavond 27 wijzigingen voor te stellen, waaronder een visverbod. 25 feb 2016 PvdD Amsterdam probeert sportvissers opnieuw hak te zetten 9951 Opnieuw wil de Partij voor de Dieren (PvdD) sportvissers in Amsterdam dwarsbomen. PvdD-raadslid Van Lammeren wil de verhuur van visrechten aan de Amsterdamse Hengelsportvereniging ter discussie stellen en de hengelsport zo via een omweg een hak zetten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.