Hét VISblad online oktober (video)

2306
26 sep 2023

Deze week valt de oktober-editie van Hét VISblad bij de abonnees in de bus. Dit nummer staat weer boordevol toffe reportages ter inspiratie van hopelijk een fraai najaar en het laatste nieuws op visgebied. Doe je voordeel met de vistips en ga daarna snel zelf naar de waterkant!

In de nieuwe aflevering van VISblad TV gaan we witvissen op de Gelderse IJssel bij Doesburg. 'IJsselkenner' Peter Urscheler (40) tuigt daar echter geen feederhengel op, maar zijn matchhengel met dobbermontage. Op zoek naar de windes, brasems en voorns laat hij zijn montage vanaf de krib en met behulp van de sterke stroming vele meters door het kribvak maken. "Deze leuke en actieve techniek staat garant voor spanning én de nodige verrassingen."

Veel kijkplezier! En ben je enthousiast geworden over deze visserij? Check dan zeker ook de extra tips en trucs van Peter in het artikel op pagina 8 t/m 13 van Hét VISblad.


Snoekseizoen van start

Nu de herfst officieel is aangebroken, is ook het officieuze snoekseizoen weer van start gegaan. De komende periode is een van de mooiste om struinend achter Esox lucius aan te gaan. De kunstaaskeuze is daarbij reuze, wat wel voor enige keuzestress kan zorgen. Daarom presenteren we op pagina 40 t/m 45 een aantal interessante opties, met zowel de wat meer als de wat minder voor de hand liggende kunstaasjes.


Struinend snoeken betekent relatief kleinschalig water opzoeken, zoals een polder of slotenstelsel in de woonwijk.

Feedermekka Bergsche Maas

Aan de Bergsche Maas zijn met de feederhengel én de juiste aanpak schitterende witvisvangsten mogelijk. Jos van Avendonk (61) uit Raamsdonksveer bevist deze wispelturige rivier al meer dan een halve eeuw en weet dan ook als geen ander hoe je hier de grote brasems, knotsen van voorns en dikke windes aan de schubben komt. Zijn praktische tips lees je op pagina 46 t/m 51.


Op de Bergsche Maas zijn in de herfst en winter goede witvisvangsten mogelijk.

Feederen op karper

Hoewel voorbijgangers soms denken dat Wilco Kruyt (58) een witvisser is, richt hij zich met zijn feederhengels toch echt op het vangen van karper. En dan hebben we het niet over de knolletjes op visvijvers, maar over de serieuze vissen van serieuze wateren. Met de feeder is deze fanatieke karpervisser uit Wilnis veel actiever bezig en hoeft hij niet zo lang te wachten op een aanbeet als bij het traditionele statische karpervissen. “Bovendien hoef je geen grote vis te vangen voor een spannende dril.” Blader snel naar pagina 34 t/m 39 voor al zijn tips.


Wilco zet zijn feeder-aanpak zowel voor het boezemwater als op afgesloten putten in.

Nog meer leesplezier

Maar er valt nog veel meer te lezen in deze nieuwe editie van jouw favoriete hengelsportmagazine. Zo bespreken we de Groningse Borgmeren als VISpas hotspot, blikken we vooruit op het WK Kustvissen Junioren (15 t/m 20 oktober in Zeeland) en bezoeken we de ZomerVISkaravaan in Valkenswaard. Verder lees je de achtergronden over hoe Sportvisserij Nederland samen met de European Anglers Alliance pleit voor een herziening van het Europese visserijbeleid en geeft Marco Kraal in VIS TV in detail tips voor het feedervissen op de Nederrijn. Uiteraard ontbreken ook de rubrieken Wist je dat?, MijnVISmaat, Media, Visnieuws, Wedstrijdvissen, Bijvangst, In de markt, In de schijnwerpers en Vuurdoop niet.

Abonnee worden

Heb jij nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 kun je al een jaarabonnement afsluiten (tien edities) en zo mis je voortaan geen enkele editie meer. Daarnaast krijg je als nieuwe abonnee de keuze uit aantrekkelijke welkomstcadeaus of een eenmalige korting op de abonnementsprijs. Klik hier om gemakkelijk online een abonnement af te sluiten.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.