MijnVISmaat foto van de maand: snoek

1532
10 okt 2023

Afgelopen zomer was Daisy met haar gezin op vakantie in eigen land. Ze hadden een huisje aan het water gehuurd om zoveel mogelijk tijd aan de waterkant door te kunnen brengen en lekker te kunnen vissen – zowel vanaf de kant als vanuit de rubberboot die ze eerder dit jaar kochten.

Bron: Hét VISblad 09/2023

"Het was wel een beetje een uitdaging”,begint Daisy. “Normaal gesproken vissen we vanaf de kant in poldersloten, maar nu sprongen we al vroeg in de ochtend vanuit ons vakantiehuisje in de rubberboot om op de Randmeren het ruime sop te kiezen. Dat was wel even andere koek. Op dit enorme water moet je goed zoeken om de vis te vinden. Gelukkig hadden we gehoord dat het bij de eilandjes goed vissen is. Dat gaf in ieder geval wat houvast.”
 

Allround

Daisy, haar man en kinderen zouden al blij zijn als er vis in de boot kwam, dus gokten ze niet op een enkele, grote vis. “Een negen centimeter lange shad is een mooie, hapklare snack voor vrijwel iedere roofvis – zowel de grote als de wat kleinere exemplaren. Maar goed, ook daarmee springen ze nog niet vanzelf in de boot. Dus bleven we werpen in de hoop om actie te krijgen. Kregen we op de ene stek geen aanbeet, dan probeerden we het een stuk verderop gewoon weer. Zo visten we alle in onze ogen kansrijke stekken af”, licht ze de gekozen tactiek toe.

Meer power

Na al heel wat worpen te hebben gemaakt, vloeide het vertrouwen langzaam ietwat weg. “Het was echt ploeteren. Totdat ik uit het niets een harde beuk op mijn gele shad kreeg. Daarna volgde een stevige dril en niet veel later kon mijn man een snoek van zo’n zeventig centimeter scheppen.” Eigenlijk had Daisy een grotere vis verwacht. “Snoek van het grote, open water heeft echt veel meer power dan die in een poldersloot. Dat is niet te vergelijken. Zo’n succes voelt daarom extra goed”, zegt Daisy glunderend.
 

Bewondering

Daisy’s jongste zoon vindt het helemaal geweldig als er vis wordt gevangen. “Dan zit hij meteen met zijn neus bovenop de vangst. Hij maakt oogcontact met de vis en je kunt de bewondering echt van zijn snoet aflezen. Dat is zo mooi om te zien.” Na een snelle foto werd de vis teruggezet in zijn element. “In een opperbeste sfeer aan boord voeren we daarna terug naar ons huisje. Dit avontuur smaakt zeker naar meer, dus we kijken nu al weer reikhalzend uit naar de volgende vakantie.”

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.