Betrek jeugd met de Online Jeugdvergunning

4417
05 okt 2023

Kinderen tot 14 jaar kunnen inmiddels bij meer dan 250 hengelsportverenigingen gratis kennis maken met de hengelsport. Deze verenigingen hebben de gratis Online Jeugdvergunning geactiveerd in hun ledenadministratie. Duizenden kinderen hebben in 2023 al gebruik gemaakt van deze vergunning!

De Online Jeugdvergunning is voor verenigingen hét document om kinderen op een laagdrempelige manier te laten vissen en is bedoeld voor kinderen jonger dan 14 jaar, die in de eigen woonomgeving beginnen met vissen. Het document wordt al veelvuldig gebruikt, bijvoorbeeld in combinatie met de vislessen op basisscholen. Via de link op de verenigingswebsite kunnen kinderen eenvoudig een op naam gestelde gratis jeugdvergunning aanvragen voor het vissen met één hengel en een beperkt aantal aassoorten.

Sportvissen is voor iedereen

Sportvisserij moet zoveel mogelijk voor iedereen toegankelijk zijn. Het is daarom belangrijk om de drempel voor met name de beginnende jeugd zo laag mogelijk te houden. Met de gratis Online Jeugdvergunning is het ook voor kinderen uit gezinnen die moeite hebben om rond te komen of die zelfs in armoede moeten opgroeien, mogelijk om lekker te vissen in een viswater in hun eigen wijk of dorp.
Om jeugdvergunninghouders aan je te binden zal jouw vereniging natuurlijk ook activiteiten moeten aanbieden. Kinderen die goede ervaringen hebben met vissen zullen op latere leeftijd ook eerder betrokken blijven bij de sportvisserij! Ook voor jouw vereniging? We helpen je graag!

Wil jouw vereniging ook een online gratis Online Jeugdvergunning op de website aanbieden? In HSV Leden (onder Instellingen - modules) is de Jeugdvergunning module aan te vragen. Je kunt hier ook het logo van de vereniging invoeren en aangeven in welk viswater de jeugdvergunning geldig is.

Heeft jouw vereniging een website via Mijnhengelsportvereniging? Dan kan Sportvisserij Nederland hem voor de vereniging online plaatsen. Heeft jouw vereniging een eigen website? Dat zullen de benodigde tools worden aangereikt waarmee de module eenvoudig op de site kan worden geplaatst.

Kinderen die een gratis jeugdvergunning invullen en downloaden zijn meteen geregistreerd en zichtbaar in de ledenadministratie HSV Leden. Deze gegevens kun je als vereniging gebruiken om met de vergunninghouders te communiceren over bijvoorbeeld leuke jeugdactiviteiten.

Gratis Stekkie magazine

De geregistreerde kinderen krijgen vier keer per jaar gratis het Stekkie Magazine van Sportvisserij Nederland thuisgestuurd. Sportvisserij Nederland stuurt bovendien ieder jaar een e-mail naar de (ouders van) jeugdvergunninghouders, waarin ze worden geïnformeerd over de voordelen van de (Jeugd)VISpas. Meer informatie voor verenigingen is te vinden in het infoblad over de Online Jeugdvergunning (.pdf).

Kom je er zelf niet uit? Neem dan gerust contact op met Sportvisserij Nederland: info@hsvservice.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.