Team Preston Innovations wint Evezet Top Teamcompetitie Feeder 2023

2276
09 okt 2023

Team Preston Innovations heeft de Evezet Top Teamcompetitie Feeder 2023 gewonnen met een perfecte score op de laatste wedstrijddag. Ze versloegen naaste concurrent en titelverdediger JWP Waterservice aan het Lateraalkanaal, terwijl Evezet-Cresta beslag legde op het brons. De individuele titel ging naar Jan Willem Plekkenpol.

Bekijk hier de volledige uitslag.

“De laatste dag was echt bizar”, blikt Arnout van de Stadt, de teamcaptain van Preston Innovations, terug op de spannende ontknoping van de feedercompetitie. Met een voorsprong van zeven punten ging zijn ploeg als klassementsleider de laatste dag in. “We hebben in het verleden weleens op de laatste dag de overwinning uit handen gegeven, dus we waren vastbesloten om onze voorsprong hoe dan ook te behouden. Het feit dat we (Danny van den Ende, Arnout van de Stadt, Jurgen Spierings, Frank van der Schaft en Theo Leijerik) uiteindelijk allemaal ons vak wonnen, maakte de Top Teamcompetitie perfect af.”


Een plan B hebben

Dit seizoen werd gekenmerkt door de steady resultaten voor Preston Innovations, waarbij hun vissers in vrijwel alle TTC-wedstrijden een top-3 klassering noteerden en daardoor geen kostbare punten verspeelden. Van de Stadt: “We hebben vijf ervaren vissers in ons team, maar soms loot je een mindere stek of heb je een dag waarop het niet lekker loopt. In zulke gevallen is het belangrijk om de schade te beperken. Als plan A niet werkt, moet je switchen naar plan B. Als dat ook niet werkt, kun je weer terug naar plan A, maar je kan niet eindeloos blijven wisselen; op een gegeven moment moet je een beslissing maken”.

Rust op de stek

De vangsten wisselden sterk aan het Limburgse kanaal, waarbij de ene keer kleine visjes volstanden en op andere dagen of vakken juist de wat grotere vis gevangen moest worden. De teamwinnaars maakten ieder voerplekken op twee verschillende visafstanden. “Op afstanden van 10 tot 17 meter kozen we met uitsluitend casters als aas voor een voerplek met de nodige rust. Met wriemelende maden, pinkies of wormen zouden zwartbekgrondels de overhand krijgen”. Het vinden van een schone bodem was uitdagend vanwege de vele mosselbanken, maar degenen die daarin slaagden, konden blieken en blankvoorns vangen.

Langzaam zakkend haakaas

Een verfijnde aanpak met muggenlarven als haakaas, lichte voerkorven en gevoelige feedertoppen was op de andere visafstand (32-40 meter) doorslaggevend. “Muggenlarven leveren de meeste vis op, maar dit tere haakaas wordt makkelijk onopgemerkt van de haak worden, dus is een gevoelige feedertop essentieel”, legt Arnout uit.Gepresenteerd aan een 12/00 nylon onderlijn van 70 tot 80 centimeter, met haakjes in de formaten 16 tot 20, zakten de larven tergend langzaam naar de bodem. “Een aanbeet volgde vaak snel na het inleggen, vermoedelijk nog tijdens het zinkfase. Het snel op spanning zetten van de feedertop was belangrijk om geen beten te missen. Ondanks de flinke stroming visten we met 30 grams voerkorfjes, zwaardere exemplaren zouden teveel wegzakken in de modder”, besluit Arnout, die in het individuele klassement het brons pakte, vlak achter teamgenoot Danny van den Ende.

Top-3 teams

  1. Preston Innovations, 64.5 punten;
  2. JWP Waterservice, 90.5 punten;
  3. Evezet-Cresta, 97.5 punten.

Top-3 individueel

  1. Jan Willem Plekkenpol, JWP Waterservice, 6 punten;
  2. Danny van den Ende, Preston Innovations, 7.5 punten;
  3. Arnout van de Stadt, Preston Innovations, 8 punten.

Blijf op de hoogte van wedstrijdvissen

Wil je niks missen op het gebied van het laatste wedstrijdnieuws? Blijf altijd volledig op de hoogte via de Facebookpagina 'Wedstrijdvissennl' van Sportvisserij Nederland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.