Het Loze Vissertje wint de Finale Open Nationaal Kampioenschap Clubs 2023

2401
30 okt 2023

Het Loze Vissertje heeft afgelopen zaterdag de Finale Open Nationaal Kampioenschap Clubs 2023 gewonnen. Tijdens deze clubwedstrijd, aan het Beukerskanaal bij Giethoorn, streden twaalf teams uit zes verschillende federaties om de nationale titel. Het verschil tussen de top drie was zeer klein, waarbij Rietvoorn Ommen en Vroomshoop het zilver behaalde, terwijl Watergeus op de derde plaats eindigde.

“Deze overwinning heeft een bijzondere betekenis, zeker gezien onze tweede plaats van vorig jaar, toen we slechts één punt van de winst waren verwijderd,” zegt Jos van Avendonk, de teamcaptain van het Loze Vissertje. Hoewel de deelnemers vrij waren in hun hengelkeuze – zowel de werphengel als de vaste stok waren toegestaan – koos het winnende team als een van de weinige ervoor om exclusief met de feederhengel te vissen.

Op rustige, veilige visafstand

Door het grote deelnemersveld, 175 vissers, en de bijkomende drukte, vermoedde Van Avendonk en zijn teamleden dat de witvissen mogelijk van de eigen oeverzone zouden wegtrekken naar dieper water of naar de overkant. “Daarom hebben we twee stekken aangevoerd: één op 18 meter afstand, wat tevens het diepste punt van het 30 meter brede kanaal was, en een tweede voerplek aan de overkant”, legt de Noord-Brabander uit.

Met de feederhengel konden de deelnemers makkelijk aan de rustige overzijde van het Beukerskanaal vissen.

Lokale verschillen

De visafstand en een subtiele aanpak bleken doorslaggevend te zijn. Desondanks verschilde de meest effectieve aanpak aanzienlijk per vak. Van Avendonk: “Ik ving al mijn vis op een afstand van 18 meter, daarbij was een trio muggenlarven met een pinkie favoriet. Daarentegen ving teamgenoot Marcel Kerssies, met het hoogste vangstgewicht tevens de dagwinnaar, in een ander vak zijn vis juist tegen de overkant met mestpieren als beste haakaas.” De 14 teamleden, Toon Vermeulen was wegens ziekte afwezig, maakten gebruik van lichte voerkorven (maximaal 30 gram), onderlijnen van 80 tot 100 cm lengte (11/00 nylon) met kleine haakjes (maat 22 voor muggenlarven).

Het Loze Vissertje

De teamleden van het Loze Vissertje waren afgevaardigd namens Sportvisserij Zuidwest Nederland en zijn: Jos van Avendonk, Jurgen Baetens, Jeroen Bastianen, Marcel Kerssies, Edwin de Lange, Peter Loendersloot, Toon van Meel, Peter Meijers, Willem Bakhuizen, Frank de Ronde, Piet Rullens, Jan Snoeren, Peter Snoeren, Johan Aarts en Toon Vermeulen.

Top-3 uitslag

  1. Loze Vissertje, Sportvisserij Zuidwest Nederland, 162 punten;
  2. Rietvoorn Ommen en Vroomshoop, Sportvisserij Oost-Nederland, 159 punten;
  3. Watergeus, Sportvisserij Zuidwest Nederland, 158 punten.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Snel op de hoogte

Wil jij snel op de hoogte zijn van de vakuitslagen en ander wedstrijdnieuws? Houd dan de Facebookpagina WedstrijdvissenNL in de gaten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.