Titelverdediger Nederland pakt zilver op WK Streetfishing 2023

2404
12 nov 2023

Team Holland heeft een tweede plaats behaald op het Wereldkampioenschap Streetfishing in Italië. De Nederlandse equipe stond na de eerste wedstrijddag nog bovenaan in het tussenklassement, maar het verschil met de concurrenten was zeer gering. Op de laatste dag werd regerend wereldkampioen Nederland nipt ingehaald door Roemenië, terwijl Moldavië de derde plaats veroverde.

Team Holland reisde op volle kracht af naar Italië en ging met elf andere landen de strijd aan. De oranje equipe – met Johannes Elzinga, Gerben Jorritsma, Tim Kunst, Bart van de Walle, reserves Martijn Leus en Félix Sens en bondscoach Jan-Jaap van Heiningen – bestond uit dezelfde sportvissers die vorig jaar in Zwolle wereldkampioen werden. De tweede editie van het WK Streetfishing vond op 11 en 12 november plaats rondom de Italiaanse stad Mantua, gelegen in de regio Lombardije.

Na het startschot rennen de deelnemers naar de beste stekken.

Schitterende locatie, uitdagende visserij

De Nederlanders gingen als klassementsleider de tweede, beslissende dag in. De deelnemers kregen met de grote meren Lago Superiore (sector A) en Lago di Mezzo en Lago inferiore (sector B) een prachtig, maar ook uitdagend parcours voorgeschoteld.

 

De voorspelling dat er weinig vis gevangen zou worden, bleek waar te zijn. Team Holland presteerde goed op de tweede dag, maar werd uiteindelijk nipt ingehaald door Roemenië, dat het toernooi met slechts één punt verschil won.

Gedegen voorbereiding

Het kampioenschap werd gedegen voorbereid en er werd niks aan het toeval overgelaten. Tijdens de laatste officiële trainingsdagen, op donderdag en vrijdag, werden de puntjes op de i gezet en de looproute uitgestippeld. Van Heiningen: “Vorige maand hebben we ook op het parkoers getraind. We merkten toen al dat het lastig was om de kaart vol te vissen. Het water en de stad zijn prachtig om te zien, maar het meer levert erg weinig vis op.”

Gezamenlijke trainingssessie om de laatste puntjes op de i te zetten.

Top-3 uitslag heren

  1. Roemenië, 19.5 punten;
  2. Nederland, 20.5 punten;
  3. Moldavië, 20.5 punten (minder vis t.o.v. Nederland);

Bekijk hier de volledige uitslag.

Uittredend wereldkampioen

De opzet van het WK Streetfishing is simpel. Elk land bestaat uit twee duo’s, die ieder een dag (leg) in zowel zone a als zone b vissen. Alleen kunstaasvissen is toegestaan en de soorten die in Italië meetelden waren baars, snoekbaars, snoek, black bass en roofblei.

De eerste editie van het WK Streetfishing werd een Oranje feest. Bij de ‘thuiswedstrijd’ in de binnenstad van Zwolle op 14 en 15 oktober pakte Team Holland goud in zowel de landencompetitie als in het koppelklassement. Alhoewel dit resultaat moeilijk te overtreffen viel, ging de Nederlandse equipe met maar één doel naar Italië: de wereldtitel prolongeren.Snel op de hoogte

Wil jij snel op de hoogte zijn van de vakuitslagen en ander wedstrijdnieuws? Houd dan de Facebookpagina WedstrijdvissenNL in de gaten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.