Data Cursus Wedstrijdcontroleur in 2024: schrijf je in!

2459
03 jan 2024

Vind jij dat een viswedstrijd soepel, eerlijk en volgens de regels moet verlopen? En wil jij je enthousiast inzetten als gecertificeerd wedstrijdcontroleur voor je vereniging, federatie en Sportvisserij Nederland? Meld je dan nu aan voor de gratis Cursus Wedstrijdcontroleur, aangeboden door Sportvisserij Nederland.

De Cursus Wedstrijdcontroleur is een eendaagse avondcursus. Tijdens de cursus leer je werken met de wedstrijdreglementen voor de verschillende nationale zoetwaterwedstrijden (Top Teamcompetities, Open NK’s en Clubkampioenschap). Voor "zoute" wedstrijden (kustvissen) biedt deze cursus eveneens een goede basis.
 
Ook leer je wat je verdere taken als controleur tijdens een viswedstrijd inhouden, hoe je onderling communiceert met de deelnemers, waar je op moet letten en controleren en hoe je aan het einde van de wedstrijd de weging van de gevangen vis op een correcte wijze uitvoert.

Huiswerkprogramma en online (proef)examen

Om met een goede basiskennis de cursus in te gaan is een huiswerkprogramma met cursusmateriaal opgezet en een examen “wedstrijdcontroleur” ontwikkeld. Voordat je aan de cursusavond deelneemt, vragen wij je om dit ”online” examen met goed gevolg af te leggen.
 

Wedstrijdcontroleurspas en kleding

Indien je de toets met goed resultaat hebt afgelegd en deelneemt aan de cursusavond ontvang je als gecertificeerde wedstrijdcontroleur een wedstrijdcontroleurspas en kleding (jas en polo). Ook word je door Sportvisserij Nederland ook uitgenodigd om deel te nemen als wedstrijdcontroleur aan de door Sportvisserij Nederland georganiseerde nationale-en internationale wedstrijden.

Cursusdata

De cursus wordt dit voorjaar op 6 locaties georganiseerd met het accent op de Noordelijke Regio onder andere in verband met de organisatie van het EK Dobbervissen op 29 en 30 juni op het Prinses Martgrietkanaal in Spannenburg. De cursus is gratis voor vrijwilligers van Sportvisserij Nederland, aangesloten hengelsportverenigingen en de sportvisserijfederaties.
  • Dinsdagavond 23 januari 2024 te Drachten
  • Dinsdagavond 30 januari 2024 te Steenwijk
  • Dinsdagavond 6 februari 2024 te Drachten
  • Dinsdagavond 13 februari 2024 te Steenwijk
  • Dinsdagavond 27 februari 2024 te Bilthoven
  • Dinsdagavond 5 maart 2024 te Bilthoven

Schrijf je direct in. De Cursus Wedstrijdcontroleur is uitsluitend bestemd voor personen die lid zijn van een bij Sportvisserij Nederland aangesloten vereniging of federatie.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.