Nieuwe brochure: sportvisbestemming Lauwersmeer (PDF)

4986
10 jan 2024

Eind 2023 is de nieuwe brochure ‘Lauwersmeer – dé sportvisbestemming van het noorden’ uitgebracht. Deze full color uitgave in A5-formaat telt 16 pagina’s en is nu ook online te bekijken. In de brochure vertellen lokale experts hun beste vistips voor de roof-, wit- en vliegvisserij op het Lauwersmeer.

Ook zit er een kaart in de folder, waarop je in één oogopslag onder andere de visstekken, vissteigers, visgidsen en accommodaties ziet. De brochure is bedoeld om sportvissers uit eigen land én Duitse sportvissers te inspireren en op weg te helpen met sportvissen aan of op dit unieke meer (dat volledig in de VISpas staat). Daarom is er naast een Nederlandse ook een Duitstalige versie uitgebracht.


De printversie heeft een oplage van 15.000 stuks en komt te liggen bij accommodaties, hengelsportzaken en professionele visgidsen rond het Lauwersmeer. De Duitstalige versie wordt ook verspreid op Duitse hengelsportbeurzen.


De brochure heeft als doel om sportvissers te inspireren voor een (gezins)vakantie, maar ook om ze ter plekke op weg te helpen.

Lauwersmeer in Hét VISblad

Ook handig om te weten: in een zes pagina's tellend artikel in Hét VISblad (editie januari 2024) wijst lokale kenner én witvis expert Herwin Kwint je de weg naar een grandioze visdag in dit Nationaal Park. Het Lauwersmeer is namelijk een voormalige zeearm en dit maakt het een uniek water: er zwemt bijvoorbeeld veel en vooral ook grote witvis. Aan deze binnenzee maak je goede kans om je persoonlijke record brasem, winde of voorn te verbeteren. Het mooie is dat de trukendoos daarvoor vaak niet eens volledig open hoeft.


In Hét VISblad januari 2024 een uitgebreid artikel van lokale witvisexpert Herwin Kwint over dit unieke water.

Vissen voor Verbinding

De brochure ‘Lauwersmeer – dé sportvisbestemming van het noorden’ is onderdeel van Vissen voor Verbinding. In dit unieke project staat een betere verbinding voor vis - waardoor trekvissen kunnen migreren tussen de Waddenzee, het Lauwersmeer en de achterliggende wateren - centraal.

Vissen voor Verbinding is een initiatief van een brede coalitie van beheerders, overheden en natuurbeschermingsorganisaties, waarin de terugkeer van de iconische trekvis de zeeforel centraal staat. Maar ook andere vissoorten profiteren mee, zoals de paling, winde en stekelbaars. Tegelijkertijd versterkt het project de aantrekkelijkheid van het Lauwersmeer voor de sportvisserij en daarmee stimuleert het de regionale economie.

Meer weten over dit unieke project? Ga dan naar vissenvoorverbinding.nl. Het project Vissen voor Verbinding en deze brochure zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Waddenfonds.

Meer weten over de unieke vismogelijkheden van het Lauwersmeer? Bekijk dan zeker ook deze video op het YouTube-kanaal van Sportvisserij Groningen Drenthe:


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.