Vuurdoop - Magnetic Landing Net Release

1170
08 feb 2024

De Magnetic Landing Net Release van Traun River is een handige bevestigingstool die zekerheid én flexibiliteit biedt. Dankzij de tweedelige magnetische wartel zit bijvoorbeeld een klein landingsnet stevig en veilig bevestigd aan je rugzak, maar kun je dit ook snel en eenvoudig lostrekken voor gebruik.

Bron: Hét VISblad februari / maart - rubriek 'Vuurdoop'

Het basisconcept van dit handige hebbedingetje is simpel: twee sterke magneten zorgen ervoor dat een tweedelige wartel stevig aan elkaar blijft kleven, maar het is wel mogelijk om deze door middel van een flinke ruk snel van elkaar los te koppelen. De Magnetic Landing Net Release bestaat dus feitelijk uit twee delen. 

Het bovenste deel van de tool is voorzien van een karabijnhaak die je bijvoorbeeld aan een rugzak kunt bevestigen. Het onderste deel heeft een ring waaraan het landingsnet kan worden gemonteerd. Dat het net goed op zijn plek blijft zitten wordt gegarandeerd door de magnetische trekkracht van maar liefst 3,6 kilogram.

2,4 meter trekkoord

Om de delen met elkaar te verbinden en het schepnet te ‘zekeren’ wordt een trekkoord gebruikt. Dit heeft een normale lengte van 38 centimeter, maar kan worden uitgerekt tot wel 2,4 meter. Die speelruimte maakt dat niet alleen jij, maar ook je vismaat het net kan grijpen om te helpen bij het landen van die mooie vis.

Bovendien zorgt het koord dat je het net altijd bij de hand hebt. Dat is tijdens het wadend vissen wel zo handig: je hoeft bij het haken van een vis niet terug te sjouwen naar de kant én het net kan niet worden meegenomen door de stroming. Door de Magnetic Landing Net Release op schouderhoogte te bevestigen, hangt het net in veel gevallen ook mooi droog boven het water.

Binnen handbereik

Behalve een klein landingsnet is deze tool ook geschikt voor de bevestiging van andere hulpmiddelen, bijvoorbeeld een onthaaktang (mits die is voorzien van een bevestigingsoog). Dit item is essentieel om bij de hand te hebben, zodat de vis snel en soepel kan worden onthaakt en teruggezet.Niets is zo vervelend als juist op dat moment de inhoud van je tas overhoop te moeten halen om de tang te vinden. Die kun je natuurlijk ook los in een jaszak of een buitenvak van de (rug)tas bewaren, maar dan loop je wel het risico dat-ie een keer kwijtraakt. En dat gebeurt je met de Magnetic Landing Net Release zeker te weten niet.

Doe mee en win

Als abonnee van Hét VISblad maak je kans op één van de vijf weggeefexemplaren. Meedoen? Mail dan vóór 22 februari naar hetvisblad@sportvisserijnederland.nl o.v.v. ‘Traun River winactie’ + je naam en adres. De winnaars worden bekendgemaakt via op onze Facebookpagina.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.