Hét VISblad online februari-maart (video)

3130
30 jan 2024

Deze week valt de extra dikke februari/maart-editie van Hét VISblad bij de abonnees in de bus. Maar liefst 84 pagina’s boordevol inspiratie voor de komende periode, die in het teken staat van de overgang van winter naar voorjaar. Een korte vooruitblik op de inhoud van dit nummer.

In de nieuwste aflevering van VISblad TV volgen we feedervisser Nees Jansen op het Wantij in Dordrecht. Dit riviertje ligt vlakbij een knooppunt van grote rivieren. Door de stroming blijft de witvis in beweging blijven en dat heeft positieve effecten voor de eetlust. De geboren Dordtenaar laat zien dat je met een stevige rivieraanpak hier ook hartje winter een mooie visdag kunt beleven.


‘Hoempie ploempie’ dobbervissen op snoekbaars

Waar veel jonge roofvissers voor het populaire streetfishing kiezen, gaat Ties Rinzema (17) graag back to basics. Deze fanatieke sportvisser heeft een grote voorliefde voor het penvissen op snoekbaars. In de bollenstreek laat de ‘Sassemer’ zien hoe hij met de hoempie ploempie dobber te werk gaat.Karpervissen & de invloed van het weer

Weersinvloeden spelen een belangrijke rol inzake de activiteit en het aasgedrag van de karper. Daniël Jawadnya – het brein achter de populaire UniFish weer-app – geeft je in dit artikel praktische tips om de weersomstandigheden in je voordeel te kunnen gebruiken.Wereldkampioen kustvissen dankzij Google Maps en durf

Op het WK Kustvissen in Sicilië won Team Holland in november 2023 de gouden plak en pakte Frank Peene ook individueel het goud. We blikken met een deel van de ploeg terug op dit bijzondere succesverhaal. Daarbij kijken we naar de verschillen in aanpak tussen de kustvisserij in Italië en Nederland én naar wat we daarvan kunnen leren.Nog veel meer!

Dit extra dikke nummer biedt nog meer praktische artikelen boordevol tips. Vader en zoon Maas ruilden de spinstok in voor een vliegenlat. We volgden hen tijdens een snoeksessie op de Esche Stroom. Witvissers bieden we een helpende hand bij de keuze – en bereiding – van lokvoer, inclusief ‘geheimtips’ van nationale wedstrijdtoppers. En met de stekinfo van het Limburgse Lateraalkanaal voeg je weer een VISpas Hotspot toe aan je bucketlist.

Daarnaast lees je natuurlijk het laatste nieuws uit de hengelsport. In de rubriek Hengelsport en Maatschappij bezoeken we Stichting Politieveteraan, die ondersteuning biedt voor revitaliseren middels sportvissen. VIS TV in detail bezoekt de Gelderse IJssel. Tot slot ontbreken ook de rubrieken Wist je dat?, Spraakwater, MijnVISmaat, Media, Vrijwilliger, Bijvangst, Wedstrijdvissen, In de Markt en Vuurdoop niet. Kortom: leesvoer genoeg bij de kachel tijdens de koude februaridagen.

Neem een abonnement & lees ook digitaal!

Heb jij nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 sluit je al een jaarabonnement af (tien edities) en zo mis je voortaan geen enkel magazine meer. Daarnaast krijg je als nieuwe abonnee de keuze uit aantrekkelijke welkomstcadeaus of een eenmalige korting op de abonnementsprijs. Bovendien kun je al abonnee elke editie ook in digitale, interactief magazine teruglezen op je computer, telefoon of tablet. Klik hier om gemakkelijk online een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.