Wedstrijdvissen 2024: belangrijkste reglementswijzigingen

4954
11 feb 2024

Veel wedstrijdvissers zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor het komende wedstrijdjaar. Naast het in orde brengen van het materiaal is het essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende regels. Elke deelnemer wordt geacht de reglementen te kennen. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen voor 2024.

Klik hier om de complete reglementen er nog eens op na te lezen. Bovendien is inschrijving voor diverse wedstrijden ook al mogelijk.

Alle reglementen voor de ONK’s en Top Teamcompetities

Het gebruik van lood als gewicht dient zoveel mogelijk vermeden te worden. Loodverlies dient na het laatste signaal bij de desbetreffende controleur gemeld te worden.

Top Teamcompetities Dobbervissen en Feedervissen

Net doorhalen bij weging. Het is verplicht om je net door te halen bij de weging.

Open Nationaal Kampioenschappen


Einde wedstrijd
Oude tekst: Alleen de vis die zich bij het derde signaal boven het water bevindt telt mee.
Nieuwe tekst (reglement 2024): Indien het eindsignaal klinkt mogen gehaakte vissen nog uitgedrild worden met een maximum van 15 minuten driltijd. De betreffende visser moet hard roepen: fish on of vis!

Selectiewedstrijden ONK’s
Je mag als visser deelnemen aan elke selectiewedstrijd voor een ONK, ongeacht welke federatie deze organiseert. Je hoeft dus niet perse mee te doen aan een selectiewedstrijd georganiseerd door de federatie waar jij bij aangesloten bent.

Selectiewedstrijd voor ONK Heren en ONK Dames
Selectie en federatief kampioenschap Dobbervissen is bedoelt voor Heren én Dames

ONK Dames
Voor het ONK Dames is er geen open inschrijving meer. Om deel te mogen nemen aan het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen Dames moeten de Dames meedoen aan een selectiewedstrijd (genaamd: selectie en federatief kampioenschap Dobbervissen), maar allen zijn automatisch geplaatst. De afvaardiging aan de Finale ONK Dames wordt gevormd door alle deelnemende dames van de federatieve selectiewedstrijd.

Meedoen? Inschrijven is nu mogelijk

Klik hier om je in te schrijven voor viswedstrijden van 2024.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.