Vacature: projectleider Interne Communicatie

741
22 mrt 2024

Sportvisserij Nederland werkt in een verenigingsstructuur. Sportvisserij Nederland bestaat, naast de ondersteunende diensten, uit de sectoren Communicatie en Public Affairs, Sport & Vereniging en Vis & Water. Elke sector is opgebouwd uit verschillende teams. In totaal werken er 72 collega’s. Verdeeld over het land zijn de zeven federaties waar ook nog zo’n 50 collega’s werken. De federaties zijn autonoom, dus geen onderdeel van Sportvisserij Nederland.

De zeven federaties, Sportvisserij Nederland, de Vertegenwoordiging Sportvissers en de specialistenorganisaties hebben recent het voorstel aangenomen dat ze voornemens zijn om samen een nieuwe organisatie te gaan vormen. De streefdatum is 1 januari 2026. Eén organisatie die op een krachtige en efficiënte manier de belangen van sportvissers, de sportvisserij én de visstand gaat behartigen.

De functie

Je komt te werken binnen de sector Communicatie en Public Affairs. Als projectleider Interne Communicatie maak je deel uit van het team Communicatie advies, projecten en actualiteit. Een dynamisch team van zes collega’s.

Jij bent:

  • Degene die alle interne communicatie activiteiten overziet en de interne communicatie naar een hoger plan trekt.
  • Het aanspreekpunt voor de interne communicatie voor het transitieteam dat aan de lat staat om het samengaan van de organisaties goed te laten verlopen.
  • Degene die het team Verenigingsadvies adviseert en ondersteunt in hun communicatie naar verenigingen.
  • Het aanspreekpunt voor interne communicatie voor de (federatieve) organisaties.
  • Projectleider van het nieuwe intranet (voor alle organisaties).
  • Het begeleiden en coachen van projectmedewerkers.

Je bent organisatiesensitief en verbindend en je weet als geen ander dat communicatie geen éénrichtingsverkeer is. Je gaat aan de slag met meerdere (communicatie)-projecten en werkt mee aan het structureel verbeteren en duurzaam inrichten van de interne communicatie. Je levert bijdragen aan de ontwikkeling van de koers en vernieuwing van de organisatie.

Je bent een hands-on-professional op je vakgebied. Je werkt in een klein enthousiast team. Je staat in nauwe verbinding met het transitieteam, verenigingsadvisering, de algemeen directeur Sportvisserij Nederland en je communicatiecollega’s. Bij projecten zit je al in een vroeg stadium aan tafel om te adviseren over effectieve interne communicatie en welke middelen het beste ingezet kunnen worden om de doelen te bereiken. Je schroomt niet om ongevraagd advies te geven en je meerwaarde te laten blijken. Je helpt de organisatie om communicatiever te worden. Je bent creatief en weet goed te prioriteren. Het is een aantrekkelijke mix tussen adviseren en uitvoeren.

Jouw profiel

Wij zoeken een projectleider op hbo+ of academisch niveau met een opleiding en ervaring op het gebied van communicatie. Om de functie goed te kunnen invullen is het noodzakelijk dat je minimaal drie jaar ervaring hebt als communicatie adviseur en projectleider en kan acteren in een werkveld met verschillende belangen. Je bent iemand die gemakkelijk intern communiceert. Uiteraard heb je affiniteit met de verenigingswereld en de sportvisserij.

Wat bieden wij

Sportvisserij Nederland is een informele organisatie. We hebben een goede cao Sportvisserij en het salaris zit, afhankelijk van jouw ervaring, in schaal 10 (salarisschalen van de Rijksambtenaren). In eerste instantie betreft het een dienstverband voor een jaar met uitzicht op verlenging.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Danny Bok (06-18726279). En check onze website. Ben je geïnteresseerd? Stuur je motivatie en CV dan uiterlijk 31 maart ’24 naar vacature@sportvisserijnederland.nl met als onderwerp Projectleider Interne Communicatie en wie weet word jij onze nieuwe collega.

Diversiteit?

De sportvisserij is een gastvrije sport. We zetten ons in om voor iedereen toegankelijk te zijn. Alle federaties en Sportvisserij Nederland werken samen om divers en inclusief te zijn. Wij nodigen kandidaten die hier aan willen bijdragen van harte uit om te reageren.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.