André Piters en John Soederhuijsen pakken de leiding bij het NK Kustvissen Koppel

1085
08 apr 2024

Afgelopen zaterdag vond vanaf het strand bij Noordwijk de eerste wedstrijd van het NK Kustvissen Koppel plaats. André Piters en John Soederhuijsen gaan voorlopig aan de leiding in de tussenstand. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is de competitie alles behalve beslist.

Bij deze wedstrijd namen 158 wedstrijdvissers verdeeld over negenenzeventig koppels het tegen elkaar op, waarbij ze als duo samenwerken om zoveel mogelijk vis te vangen. De vangsten waren wisselend, waarbij de meeste koppels tussen de 10 en de 20 exemplaren vingen. In eerste instantie begon de wedstrijd stroef, maar toen de stroming erin kwam, begon ook de activiteit van de vis toe te nemen. Bot werd verreweg het meest gevangen, het waren voornamelijk exemplaren rond de 12 centimeter, met uitschieters van rond de 30 centimeter.

Top-3 tussenstand

  1. André Piters en John Soederhuijsen – 1 punt;
  2. Marcel IJzenbrandt en Arjan van de Zande – 2 punten;
  3. Ruud van Noord en Kees Gillissen – 3 punten.

Op 21 september staat wedstrijd twee van deze competitie op de agenda. Dan is het strand bij Domburg het decor.

De complete vak- en teamuitslagen vind je hier terug

Snel op de hoogte

Wil jij snel op de hoogte zijn van de vakuitslagen en ander wedstrijdnieuws? Houd dan de Facebookpagina WedstrijdvissenNL in de gaten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.