Fonds verbetering sportvisserijmogelijkheden

941
29 apr 2024

Door heel het land zijn hengelsportverenigingen en -federaties bezig met het verbeteren van viswateren, zowel in de bebouwde kom als daarbuiten. Denk aan de inrichting van het water, het op peil houden van de visstand en een goede bereik- en bevisbaarheid. Voor dit soort projecten stelt Sportvisserij Nederland subsidies beschikbaar uit het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden.

Een van de belangrijkste taken van de georganiseerde hengelsport is het waarborgen en waar mogelijk verbeteren van de sportvisserijmogelijkheden in Nederland. Zo zijn er wateren die (potentieel) interessant zijn voor de hengelsport, maar een impuls nodig hebben om goed of beter bevisbaar te worden gemaakt.

Dat kunnen voorzieningen zijn die de bereikbaarheid, bevisbaarheid of de visstand verbeteren. Hengelsportverenigingen leggen bijvoorbeeld vissenbossen aan die schuilplaatsen bieden voor vis om aalscholverpredatie tegen te gaan. Of visstoepen, vissteigers en mindervalidesteigers waar door jong en oud veilig vanaf kan worden gevist. Andere voorzieningen zijn bijvoorbeeld een beluchtingsinstallatie, clubhuis, toegangspad of parkeergelegenheid.

Subsidie aanvragen: stimulans voor betere sportvismogelijkheden

Om hengelsportverenigingen en -federaties te stimuleren dit soort voorzieningen te realiseren is er het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden. Daaruit worden door Sportvisserij Nederland subsidies toegekend om een bijdrage te leveren aan beter bereik- en bevisbaar water.

Alleen bij de landelijke koepel aangesloten hengelsportverenigingen- en federaties kunnen een subsidieaanvraag indienen. Heb jij daarom als sportvisser een idee om een bepaald viswater te verbeteren of beter in te richten? Laat dit dan weten aan je hengelsportvereniging, zodat deze een aanvraag kan indienen bij Sportvisserij Nederland. Lees hier meer informatie over het aanvragen van een subsidie om voorzieningen te realiseren.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.