Vuurdoop - Spro Freestyle Squid Bullets

962
26 mei 2024

De SPRO FreeStyle Squid Bullet heeft een dubbelfunctie: dit is zowel een werpgewicht als een teaser. Dankzij de ‘vleugels’ roteert het werpgewicht en voegt dit extra attractie toe aan kunstaas wat er achter hangt. Dat is niet alleen interessant voor de finesse visserij op baars en snoekbaars, maar biedt ook meerwaarde bij andere toepassingen.

Bron: Hét VISblad juni - rubriek 'Vuurdoop'

Het vissen met finesse technieken op baars en snoekbaars is enorm populair – met name de Carolina en Texas rig worden veelvuldig gebruikt. Daarbij is een tungsten bullet weight als werpgewicht de standaard. Dat is vaak onopvallend qua looks. De FreeStyle Squid
Bullet schreeuwt juist in alle opzichten om aandacht. Het werpgewicht roteert zowel tijdens de afzinkfase als het binnenvissen en is met zes opvallende kleurencombinaties een niet te missen teaser voor rovers.

Roterend effect

De lijn wordt door de Squid Bullet heen gevoerd zodat deze hier vrij overheen kan schuiven. Om dit potentieel ten volle te benutten verdient een fluorocarbon lijn de aanbeveling: die is gladder dan een ‘ruwe’ gevlochten lijn. Het ontwerp heeft een taps toelopende vorm als basis – net als een kogel – waarbij in de lengterichting twee licht golvende ‘vleugels’ zijn aangebracht. Die zorgen dat het werpgewicht gaat roteren als dit door de waterkolom beweegt. Hoe sneller je de Squid Bullet vist, des te sneller die om zijn as draait. Dit item is verkrijgbaar in vier formaten (tussen de 25 en 30 millimeter) van 3, 5, 7 en 10 gram. Per verpakking van twee exemplaren worden ook twee kralen van 6 mm geleverd.Onvoorspelbare actie

Het potentieel van de Squid Bullet beperkt zich niet tot enkel de Texas of Carolina rig. Je kunt hem ook op half water vissen; op één snelheid of met tempowisselingen. Dit zorgt voor een onvoorspelbare actie van het kunstaas, want de rotaties zijn namelijk nooit volledig identiek. Dit effect wordt versterkt door een halve meter lange onderlijn te gebruiken. Op wateren waar veel wordt gevist kan dit wel eens dressuurdoorbrekend werken. Ten slotte kan de zwaarste variant van de Squid Bullet ook aan zee worden ingezet. Bijvoorbeeld
bij de ultra-light visserij op bot of het subsurface (net onder het wateroppervlak) vissen op geep met natuurlijk aas.

Doe mee & win - prijsvraag voor abonnees

Als abonnee van Hét VISblad maak je bij elke Vuurdoop-editie kans op één van de weggeefexemplaren. Mail dan vóór 7 juni naar hetvisblad@sportvisserijnederland.nl o.v.v. ‘SPRO Freestyle winactie’ + je naam en adres. De winnaars worden bekendgemaakt via Facebook.com/sportvisserijnl.

Klik hier om gemakkelijk een abonnement af te sluiten.

Heb jij nog geen abonnement op Hét VISblad? Heb jij nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 14,95 sluit je al een jaarabonnement af (tien edities) en lees je het magazine zowel in print als digitaal. Kies je ervoor om het magazine alleen digitaal te ontvangen, dan betaal je slechts € 9,95. In beide gevallen krijg je als nieuwe abonnee de keuze uit aantrekkelijke welkomstcadeaus of een eenmalige korting op de abonnementsprijs.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.