TTC Dobbervissen dames/U20: team Turbo pakt de leiding

639
18 jun 2024

44 deelnemers - onderverdeeld in 11 teams - visten afgelopen weekend aan het Beukerskanaal bij Giethoorn wedstrijd een en twee van de Top Team Competitie Dobbervissen. Team Turbo deed goede zaken en pakt de leiding. Met nog twee wedstrijden voor de boeg hebben zij twee klassementspunten voorsprong op de nummer twee, team het Evezet damesteam.

foto: een mooie kolblei brengt extra gewicht in het net.

Turbo Team bestaande uit Anja Groot (Captain), Mandy Swart, Floor Verhoeven, Fabienne ter Horst en Susanne Dijkstra viste sterk en behaalde 31 punten gevolgd door het Evezet damesteam met 33 punten en Team Sportvisserij Oost-Nederland met 34 punten. Individueel haalde Linsey Plasschaert een knappe eerste plaats. Met nog twee wedstrijden te gaan zit de helft erop, maar is de competitie alles behalve beslist. De laatste twee wedstrijden vinden plaats op 6 en 7 juli aan het Noord-Hollands Kanaal in Ilpendam.

Taaie visserij

Zaterdag waaide het hard, wat het vissen extra uitdagend maakte voor de deelnemers. Toch werden er over de hele linie redelijk wat kleine visjes gevangen. Kleine voorn, jonge brasem en kolbleien maakte het grootste deel van de vangst uit en af en toe liep er een goede brasem tussendoor. Zondag waren de omstandigheden op papier beter, maar in de praktijk werd het een hele taaie visserij en was het uitgezonderd van de kop en staartstekken schrapen voor een visje.
 

Communicatie is key

Zaterdag begon team Turbo gericht op kleine vis om op safe te spelen. “het zou een te grote gok zijn om ons vol op de schaarse grote vis te richtten. Door goed te communiceren met de bankrunners werd gelijk gedeeld wat werkte en wat niet. Zo wisten de teamleden in de andere vakken snel wat ze moesten doen, al zijn er altijd nog de verschillen per vak”, aldus Anja Groot. De goede communicatie gecombineerd met de hoge handelingssnelheid en ervaring binnen het team zorgde ervoor dat team turbo eerste dag konden winnen. Zondag werkte de loting voor het team niet echt mee en kregen ze een zware dag voor de kiezen, maar na deze dag behielden ze overall toch een voorsprong op de andere teams.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.