Eerste Landelijke Verenigingsdag groot succes (video)

1063
18 jun 2024

Op vrijdag 14 juni vond in Kamerik de eerste Landelijke Verenigingsdag plaats. Sportvisserij Nederland en de hengelsportfederaties organiseerden deze bijeenkomst voor bestuurders en vrijwilligers van hengelsportverenigingen om samen te werken aan het toekomstbestendig maken van de sportvisserij.

Bij Buitenplaats Kameryck werden de ongeveer 250 aanwezigen – bestuurders en vrijwilligers van hengelsportverenigingen plus medewerkers van Sportvisserij Nederland en de federaties – welkom geheten door dagvoorzitter Marco Kraal. Hij besprak ter inleiding met Rosetta Kooistra (directeur Sportvisserij Nederland) en Hans Gels (directeur Sportvisserij Oost-Nederland) kort de stand van zaken voor wat betreft de transitie van de sportvisserijorganisaties, waarna volksfilosoof en schrijver Bas Haring het podium betrad. Die kietelde de zaal met de vraag: wordt de sportvisserij binnenkort verboden? Aan de hand van tien stellingen die vaak worden gebruikt om te beargumenteren waarom sportvissen een verantwoorde activiteit is hield hij de aanwezigen een spiegel voor. In een boeiende dialoog met de zaal besprak Haring deze punten en werden argumenten voor en tegen uitgewisseld.


Bas Haring gaf een prikkelende lezing over de toekomst van de sportvisserij.

Gevarieerd programma

Hierna volgde een gevarieerd programma met parallelsessies in de vorm van workshops, presentaties en demonstraties. Daar konden bestuurders en vrijwilligers kennis en ideeën opdoen over alle aspecten van de moderne hengelsportvereniging. De laatste jaren is er immers veel veranderd in de wereld en in onze samenleving. Dit levert bedreigingen en kansen op, waar verenigingen mee moeten leren omgaan. Dat betekent veranderen waar nodig en versterken wat waardevol is. In de diverse sessies werd aan de hand van vijf thema’s (bestuur, leden, maatschappij, vis & water, controle) samen in gesprek en aan de slag gegaan om te werken aan een solide basis voor sterke en toekomstbestendige verenigingen. Deze thema’s komen ook uitgebreid aan bod in het Handboek voor hengelsportverenigingen dat aan het eind van de dag werd uitgedeeld.


In diverse workshops, presentaties en demonstraties konden bestuurders en vrijwilligers informatie ophalen. 

Check hieronder de video met een terugblik op de Landelijke Verenigingsdag in Buitenplaats Kameryck.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.