Arnhem overweegt verbod op vissen in gemeentewater: zorgen bij jonge hengelaars en verenigingen

7237
19 jun 2024

Vissen is de grote passie van de tienjarige Xyron. "Na schooltijd is vissen het eerste waar hij aan denkt", vertelt zijn moeder Joan. Als het aan de gemeente Arnhem ligt, mag dit binnenkort niet meer in de vijver van Hengelsportvereniging Elden. Wethouder Marco van der Wel van de Partij voor de Dieren wil een verbod op sportvissen in gemeentewater. Joan is bang dat Xyron zijn uitlaatklep verliest en binnen gaat zitten gamen.

Aan het viswater van de hengelsportvereniging in Arnhem is het begin van de avond druk met enthousiaste jonge vissers. “Het is lekker rustig en ontspannend”, zegt Simon. “Gewoon lekker met je vrienden.” Evy, die al veel ervaring heeft, voegt toe: “Er zitten nu niet heel veel vissen. Dus moet je vooral heel diep vissen.” Ze hoopt dit jaar weer mee te doen met de jeugdviswedstrijden en gaat in de zomer altijd met haar opa vissen.

Arnhem wil sportvissen verbieden

Arnhem wil sportvissen in gemeentewater aan banden leggen. Van der Wel, lid van de Partij voor de Dieren, onderzoekt momenteel of dit juridisch haalbaar is. In een brief aan de gemeenteraad spreekt hij over dierenleed door sportvissen. Voorzitter van de hengelsportvereniging, John Beijer, reageert: “Dierenleed is een heel zwaar woord."

Bekijk de video en lees verder op de website van Omroep Gelderland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.