Hét VISblad juli 2024 (video)

762
21 jun 2024

Na een zeer natte lente staat de zomer voor de deur. Hopelijk brengt die droger en zonniger weer, want dat vist toch wat prettiger. Als je er op uit gaat kan het julinummer van Hét VISblad mooi ter inspiratie dienen. Daarin staan namelijk diverse artikelen over wat minder gangbare technieken voor onder meer de brasem, roofvis, karper en barbeel. Interessant leesvoer voor aan de waterkant of een mogelijk toch regenachtige dag.

Op veel wateren in ons land bereikt de brasem tegenwoordig steeds grotere afmetingen. Dat maakt Abramis brama een targetvis voor zogenaamde ‘specimen hunters’. Christian Kaspers is zo’n sportvisser die in bepaalde perioden van het jaar gericht op grote brasem – exemplaren van soms wel meer dan zeventig centimeter! – vist. Hoe hij dat doet, vertelt-ie je haarfijn in de rubriek VISblad TV. Door onvoorziene omstandigheden konden we niet met Christian op pad voor de video, maar gelukkig nam redacteur Mark Pijnappels de honneurs waar. Hij ging aan de slag met Christian’s tips en trucs. Aan de Lage Vaart bracht hij diens aanpak in de praktijk om te proberen een forse brasem voor de camera te krijgen. Benieuwd naar wat hij in de Flevopolder voor elkaar wist te boksen? Check dan snel de video hieronder:


Finesse roofvis rigs

In Japan en de Verenigde Staten is de hengeldruk op sommige wateren gigantisch hoog. Dit zet inventieve roofvissers ertoe aan om nieuwe rigs te ontwikkelen die afwijken van de montages waar veel mee wordt gevist. In dit artikel zetten we diverse rigs – van wat meer bekend tot vrijwel onbekend – op een rijtje die ook bij ons hoge ogen kunnen gooien. Check het artikel voor meer informatie en uitleg over de Texas rig, Sasuteki rig, Kickback rig, Free rig, Hover rig en Inu rig.Karpervissen op half water

Karpers worden doorgaans slechts zelden ‘op half water’ bevist, terwijl dat verrassend goede resultaten kan opleveren. Brian Veenhuis (25) is een overtuigd ‘zigger’ en plukt de vruchten van het tussen de bodem en het wateroppervlak presenteren van zijn zig foam. Hij demonstreert de mogelijkheden van de zig rig aan de oevers van het water in Park Drostenkamp te Raalte. Geef deze bijzondere techniek eens de kans en laat je verrassen!Lusvissen op barbeel

De snelstromende IJssel herbergt fraaie barbelen. Het is echter een hele uitdaging
om deze vissen goed op het voer te krijgen en de onderlijn mooi in het voerspoor dat uit de korf komt te presenteren. Dennis Starink (35) steekt dan ook de nodige tijd in de voorbereiding, om zo de kans op succes te vergroten. In de buurt van Velp legt hij aan de oever van de IJssel zijn aanpak stap voor stap uit.Belgische bondscoach Oranje

Jens de Vrieze (38) is begin dit jaar in dienst getreden bij Sportvisserij Nederland als bondscoach van Team Holland Heren Zout. De gelouterde Belgische wedstrijdvisser moet de Nederlandse kustvissers structureel naar een toppositie op internationale ranglijst brengen. In een interview maakt hij zijn intenties duidelijk.Nog veel meer!

Uiteraard brengen we je in deze editie van Hét VISblad ook op de hoogte van het laatste nieuws uit de hengelsport. Verder lees je hoe HSV Ons Genoegen uit Geertruidenberg vorm geeft aan het werven én binden van de jeugd en zien we aan een kasteelvijver in Limbricht de ‘meest luxe visstoel van het land’. De rubrieken Wist je dat?, MijnVISmaat, Media, In de schijnwerpers, VISpas Hotspots, VIS TV in detail, Bijvangst, Wedstrijdvissen, In de markt en Vuurdoop zijn vanzelfsprekend ook weer gevuld met interessante en lezenswaardige content.

Neem een abonnement!

Heb jij nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 (print & online) of € 9,95 (online) sluit je een jaarabonnement (tien nummers) af en mis je voortaan geen editie meer. Daarnaast krijg je als nieuwe abonnee de keuze uit aantrekkelijke welkomstcadeaus of een eenmalige korting op de abonnementsprijs. Klik hier om gemakkelijk online een abonnement af te sluiten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.