Ramon Ansing op podiumkoers, Team Holland op plaats zestien

2686
29 jun 2024

Na de eerste dag van het EK Dobber heeft Frankrijk de leiding gepakt. Voor Team Holland viel het dagresultaat tegen en lijkt de Europese titel ver weg. Met Ramon Ansing – die zijn vak won – heeft de Nederlandse ploeg morgen tijdens de afsluitende wedstrijddag nog volop kansen op een individuele medaille.

Klik hier voor de volledige vakuitslagen en tussenstanden.


“Het landenresultaat is erg teleurstellend”, zegt bondscoach Jan van Schendel direct na de wedstrijd. Met name de uitslag in vak B (21 punten) en vak C (24 punten) kosten de Nederlandse ploeg teveel punten. Met 69 punten in de tussenstand lijkt ook het podium buiten bereik. Frankrijk ging het een stuk beter af en gaat voorlopig aan de leiding, terwijl Tsjechië de tweede plek bezet en België op virtueel brons staat. De strijd om de Europese titel ligt nog volledig open.


Eerder deze week bezocht RTV Noord Ramon Ansing tijdens de trainingsdagen.


Ramon Ansing pakt vakwinst

De beste geklasseerde Nederlander is Ramon Ansing op de vierde plaats. Net zoals vier andere vakwinnaars heeft hij 1 punt. “Ik ben tevreden met mijn eigen resultaat, maar kijk uiteraard met gemende gevoelens naar ons teamresultaat, die op de eerste plaats staat”, zegt de Groninger. Morgen gaat Ansing – Europees kampioen in 2019 – alles uit de kast halen om wederom een sterk resultaat neer te zetten.


Brasemvisserij aan het Prinses Margrietkanaal

Zoals uit de trainingsdagen bleek, was het vangen van brasem essentieel voor een goed resultaat. De meeste deelnemers maakten één voerplek aan op volle hengellengte en gokten daarmee volledig op abramis brama. Met vlagdobbers van tussen de vier en tien gram trotseerden ze de golven, wind en lichte stroming op het Prinses Margrietkanaal. De hengel werd ‘geblokt’ hierbij zodat de aaspresentatie op de bodem passief was.

Top-5 tussenstand landenklassement

  1. Frankrijk, 23 punten;
  2. Tsjechië, 36 punten;
  3. België, 39 punten;
  4. Duitsland, 42 punten;
  5. Portugal, 45 punten;

Top-5 tussenstand individueel klassement

  1. Rytis Bitinas, Litouwen, 1 punt, 28.350 gram;
  2. Paolo Cauzzi, Italie, 1 punt, 21.230 gram;
  3. Petr Klásek, Tsjechie, 1 punt, 18.190 gram;
  4. Ramon Ansing, Nederland, 1 punt, 10.360 gram;
  5. Andrea Filippi, Italie, 1 punt, 7.670 gram.


Bezoek het EK Dobbervissen

Blijf volledig op de hoogte via www.sportvisserijnederland.nl We houden je via deze website op de hoogte van het EK Dobbervissen. Wil je echt helemaal niks missen en direct op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes? Volg dan de Facebook-pagina WedstrijdvissenNL.

Wil je de wedstrijdtoppers aan het werk zien? Een bezoek aan het EK is mogelijk. Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid.

Het EK Dobbervissen 2024 - Powered by Fisherman’s Friend

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.