Vuurdoop - Rod Ties hengelsbandjes

533
05 jul 2024

De Rod Ties van Fishing Butler houden hengeldelen tijdens het transport bij elkaar. Dit voorkomt dat een deel ‘aan de wandel’ gaat, ergens tussen klem komt te zitten en wellicht breekt. Deze handige hengelbandjes zijn voor alle type hengels te gebruiken.

De meeste hengels breken niet aan de waterkant bij het vissen, maar juist tijdens het transport daar naartoe. Vaak past die lange hengel niet in zijn geheel in de auto, dus haal je de verschillende delen uit elkaar. En daar wordt het riskant: losse hengeldelen zijn extra kwetsbaar, zeker het topdeel. Om de boel netjes bij elkaar te houden hebben ze bij Fishing Butler een eenvoudige oplossing bedacht: de Rod Ties. Deze handige hengelbandjes worden al meer dan twintig jaar gebruikt om hengels samen te ‘binden’ en zo extra te beschermen.

Met klemmend tandwieltje

Het succes van dit product zit hem in de eenvoud. Klem de lus van de Rod Tie om de twee delen en schuif deze vervolgens dicht zodat het foam mooi strak tegen de hengel aan komt. Doe dit zowel aan de boven- als onderkant om de twee delen stevig bij elkaar te houden. Zodra je op de stek bent gearriveerd en je de hengel weer in elkaar wilt steken, dan klik je het ‘tandwieltje’ naar beneden en schuif je het stukje plastic terug. Daarna steek je de bandjes bij je of berg je deze op in een viskist of tackle box.

Kleine investering voor je kostbare bezit

Het foam van de Rod Tie beschermt je hengel niet alleen tegen beschadigingen. Dit materiaal is drijvend, dus mocht je hengel onverhoopt in het water vallen dan is er geen reden tot paniek. Tenslotte zijn deze bandjes ook geschikt voor het opbergen van hengels – handig om thuis de boel bij elkaar en op orde te houden. Ten slotte drogen de Rod Ties niet uit (elastiekjes wel) en behouden ze ook na verloop van tijd hun vorm en rek (haarbandjes niet). Het vraagt een kleine investering, maar zo heb je wel een duurzame oplossing om langer plezier te hebben van je materiaal.

Doe mee & win - prijsvraag voor abonnees

Als abonnee van Hét VISblad maak je bij elke Vuurdoop-editie kans op één van de weggeefexemplaren. Heb jij nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 (print & online) of € 9,95 (online) sluit je een jaarabonnement (tien nummers) af en mis je voortaan geen editie meer. Daarnaast krijg je als nieuwe abonnee de keuze uit aantrekkelijke welkomstcadeaus of een eenmalige korting op de abonnementsprijs. Klik hier om gemakkelijk online een abonnement af te sluiten.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.