Zeevissen - Panvissers

22 jan 2014

Menig sportvisser neemt zo nu en dan een visje mee naar huis. Om die bijvoorbeeld ouderwets in een klontje roomboter te bakken. Op de pier van Hoek van Hoek van Holland troffen we in november zes zeevissers die de sport combineren met een vleugje oerdrift.

Om maar direct kleur te bekennen: uw reporter is van huis uit een ‘panvisser’. Baars en snoekbaars van het zoete water en nu ik het zeevissen heb ontdekt gaat er af en toe ook platvis, makreel of zeebaars – uiteraard alles boven de minimummaat – mee naar huis. Aan de waterkant volgt na de vangst direct de ‘humane’ klap op de kop, het ontschubben, verwijderen van de ingewanden en de vinnen en soms ook het fileren. Thuis gaat de vis meestal nog diezelfde avond in de koekenpan, in de oven of op de barbecue. Want verser en smaakvoller dan zelf gevangen – echt dagverse – vis bestaat er niet.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.